Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хосе Карерас пее с оркестъра на Любка Биаджони в НДК

Баронеса цу Гутенберг напусна Софийска филхармония огорчена, но отново ще работи у нас

Хосе Карерас ще пее за последно пред българската публика на 3 декември в зала 1 на НДК. - Хосе Карерас пее с оркестъра на Любка Биаджони в НДК

Хосе Карерас ще пее за последно пред българската публика на 3 декември в зала 1 на НДК.

Любка Биаджони напусна Софийска филхармония огорчена, но дни по-късно получи шанс за съвместен концерт с Хосе Карерас в НДК. Знаменитият тенор ще пее в зала 1 на Двореца на 3 декември. Диригент на проявата ще бъде Давид Хименес, който избрал да работи у нас със „София Симфоникс оркестра“ на баронеса цу Гутенберг.

Събитието ще бъде част от прощалното турне на певеца A Life In Music. Освен „София Симфоникс оркестра”, в концерта ще се включи и световноизвестно сопрано, което засега се пази в тайна от организаторите „Жокер медия“ и Moko Solution.

В зала 1 ще прозвучат най-известните изпълнения на Карерас от началото на кариерата му досега – от мелодии от времето на „Бел епок” до най-известните оперни арии в историята на музиката.

Любка Биаджони цу Гутенберг е родена в Рим в семейството на италиански политик. Завършва с отличие хорово и оркестрово дирижиране в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, след което специализира в майсторските класове на Карл Остерайхер (Варна), Норберт Балач и Ленард Бърнстейн (Академия „Санта Чечилия” – Рим). Печели първите награди на конкурса за диригенти на Виенския камерен оркестър (1996) и на Европейския конкурс за оперно дирижиране „Франко Капуана” в Сполето (2002).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg