Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хосе Карерас със „Златен век“

Почетният знак ще бъде връчен на тенора по време на прощалния му концерт в София

 През 2016 г. Карерас прекратява активната си кариера на сцена.  - Хосе Карерас със „Златен век“

През 2016 г. Карерас прекратява активната си кариера на сцена.

Единият от Тримата тенори, Хосе Карерас, ще бъде удостоен с най-високото отличие на българското Министерство на културата – почетния знак „Златен век“ – звезда с огърлие. Това ще се случи по време на прощалния концерт на оперния певец в зала 1 на НДК на 3 декември.

Тенорът ще получи и почетна грамота за „постигнати изключително високи творчески резултати и големи заслуги за развитието и популяризирането на културата и изкуството“, съобщават от културното министерство.

На 3-и декември ще бъде последният концерт на Хосе Карерас в България – и един от финалните му по целия свят. Той слиза от сцената в началото на 2016 г. и избра София да е една от прощалните точки в кариерата му. В зала 1 ще прозвучат най-известните изпълнения на Карерас от началото на творческия му път досега – от мелодии от времето на „Бел епок” до най-известните оперни арии в историята на музиката.

Диригент на концерта ще бъде Давид Хименес, познат на българската публика от предишния концерт на Карерас през 2011 г., а тенорът ще запее заедно с „София Симфоникс оркестра”, новосформирания оркестър на Любка Биаджони, която наскоро огорчена напусна Софийската филхармония. В концерта ще се включи и световноизвестно сопрано, чието име засега се пази в тайна от организаторите „Жокер медия“ и Moko Solution.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg