POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хотел от една далечна, далечна галактика (видео)

Комплекс за феновете на „Междузвездни войни“ ще предлага среща с Чубака и потапяне в „Хилядолетния сокол“

Дроидът BB-8 на фона на „Хилядолетния сокол“. - Хотел от една далечна, далечна галактика (видео)

Дроидът BB-8 на фона на „Хилядолетния сокол“.

Онази далечна, далечна галактика, която толкова добре познаваме от „Междузвездни войни“, е все по-близо до нас. През уикенда от „Дисни“ откриха плановете си за вдъхновен от поредицата хотелски комплекс – „най-експерименталния“ луксозен курорт, който от компанията са правили, разказва Си Ен Ен.

„Той няма нищо общо с нищо от това, което съществува днес – коментира изпълнителният директор на „Уолт Дисни паркове и курорти“ Боб Чапек. – Това е 100-процентово потапяне във вселената.“

На снимки, показани на изложението „Ди-23“ в Анахейм, се вижда, че гостите в хотела са в облекла от „Междузвездни войни“, а прозорците във всяка стая „гледат към космоса“. Хотелът ще бъде построен в „Дисни Свят“ в Орландо. Все още няма конкретна дата, но годината на откриването ще е 2019-а.

„Усещаме, че това ще е стартът на нещо много, много голямо“, казва Чапек.

Точното име на хотела ще бъде „Междузвездни войни: На ръба на галактиката“. Названието отразява неизвестните приключения, които гостите ще могат да изживеят, обясняват от „Дисни“.

Единият от двата атракциона ще бъде ситуиран във вътрешността на „Хилядолетния сокол“, докато другият – в хангара на имперски „Звезден разрушител“.

Комплексът, разположен на 56 хиляди квадратни метра, ще включва още известната галактическа пивница, която сме виждали във филмите, както и герои от „Междузвездни войни“ – като BB8 и Чубака.

Чапек нарича цялото място „живо пространство“, където „твоите избори имат значение“. Сега в началото на „Ди-23“ бе показан модел на комплекса.

Модел на комплекса в Анахейм

По-рано в събота бе представен клип от снимачния процес на предстоящия „Междузвездни войни: Последните джедаи“. А ден по-рано Марк Хамил и покойната Кари Фишър бяха почетени като „Дисни легенди“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg