Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Hовогодишна пиянска свада в Манчестър – шедьовър от Ренесанса?

Снимка, окачествена от продуцент в Би Би Си като „прекрасна картина“, стана хит в социалните мрежи

„Феноменалната“ фотография на Джоел Гудман от новогодишната нощ на улица „Уелс“ в Манчестър от 31 декември, 2015 г. - Hовогодишна пиянска свада в Манчестър – шедьовър от Ренесанса?

„Феноменалната“ фотография на Джоел Гудман от новогодишната нощ на улица „Уелс“ в Манчестър от 31 декември, 2015 г.

Нощна сцена от Манчестър – улица, осеяна с граждани, посрещащи най-разнообразно Новата година, събира почести из социалните мрежи за умелото улавяне на едно уникално британско празненство.

Поразителното изображение, заснето от фотографа на свободна практика Джоел Гудман, се появи за първи път във фотогалерията на сайта на „Манчестър Ивнинг Нюз“, но привлече вниманието на десетки хиляди, след качването му в Туитър от продуцента в Би Би Си Роланд Хюс.

„Колко много неща се случват на тази снимка на „Ивнинг нюс“ от новогодишната нощ в Манчестър. Като прекрасна картина.“

На изображението, сравнено композиционно с ренесансов шедьовър, се виждат виждат полицаи, борещи се с господин в предния план, група граждани, наблюдаващи в близост до пекарна по-назад, две преминаващи дами и джентълмен в синьо, полегнал на асфалта, който се протяга към бутилка бира.

Постът на Хюс е бил споделен над 25 хиляди пъти, а внушението му, че снимката изглежда „като прекрасна картина“ вдъхнови доста хора да я превърнат в истинска такава. Полегналият джентълмен се превърна в лична муза за някои.

Като прекрасен акварел

Като прекрасна живопис

Като в прекрасна картина на Жорж Сьора

Като Господ в прекрасния стенопис на Микеланджело

Като прекрасната Статуя на свободата

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg