POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Христо Живков обявен в състава на „Страстите Христови 2“

Българинът ще влезе отново в образа на Свети Йоан

Христо Живков ще играе за втори път във филм на Мел Гибсън. Снимка: Личен архив - Христо Живков обявен в състава на „Страстите Христови 2“

Христо Живков ще играе за втори път във филм на Мел Гибсън. Снимка: Личен архив

Христо Живков ще се снима в „Страстите Христови 2“. Името на българина е сред четирите от актьорския състав, обявени дотук в IMDb – заедно с Джим Кавийзъл, Майя Моргенштерн и Франческо Де Вито. Снимките на продукцията започват в края на 2018 г.

Още през 2016-а стана ясно, че режисьорът Мел Гибсън работи по продължението на „Страстите Христови“, посветено на възкръсването на Исус Христос. Сценарият е поверен на Рандъл Уолъс („Смело сърце“, „Пърл Харбър“, „Бяхме войници“.). Същата година Христо Живков получи покана от Гибсън за новия му филм по темата – и българинът отново ще се превъплъти в образа на Свети Йоан.

„Страстите Христови“, филмът за преследването и разпването на Исус, тръгна по кината през 2004-а като продукция на независимо студио. Заглавието натрупа приходи от 700 милиона долара, при бюджет от едва 30 млн. От тогава много експерти в Холивуд предполагат, че се готви и продължение – Гибсън обаче дълго време се въздържаше от коментари по темата.

„Страстите Христови: Възкресение“ се очаква да излезе на екран в края на 2019 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС