Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Художничка арестувана за гол пърформанс в Париж

Ако бъде призната за виновна, Мило Моар може да лежи в затвора

Преди да бъде отведена към участъка, органите на реда наредили на артистката да се облече и прочели правата ѝ, твърди мениджърът ѝ Петер Палм. - Художничка арестувана за гол пърформанс в Париж

Преди да бъде отведена към участъка, органите на реда наредили на артистката да се облече и прочели правата ѝ, твърди мениджърът ѝ Петер Палм.

Швейцарска художничка е била арестувана в Париж, след като се съблякла гола пред Айфеловата кула и започнала да кани случайни минувачи да си направят селфи с нея, предава „Индипендънт“. Пърформансът на Мило Моар обаче е бил предсрочно прекратен от полицията в неделя и тя е била задържана за погазване на обществения ред.

Преди да бъде отведена към участъка, органите на реда наредили на артистката да се облече и прочели правата ѝ, твърди мениджърът ѝ Петер Палм. Моар е прекарала нощта в ареста.

Това не е първият път, в който Мило Моар прави пърформънса си публично – тя представи „Голо селфи“ и през февруари тази година в Базел. Тогава тя постави камера на триножник в центъра на града, остана само по розови маратонки и започна да кани хора да се снимат с нея.

Пърформънсът „Голото селфи“ в Базел.

Пърформънсът „Голо селфи“ в Базел.

Миналата година Моар участва в панаира на изкуствата в Кьолн с работата си „Яйчена цоп-рисунка“. Изпълнението е без дрехи, разбира се – Мило я изпълнява гола, „раждайки“ абстрактни рисунки чрез притискане на яйца, пълни с акрилни бои, от вагината си към платното.

Очаква се днес провокативната артистка да се изправи пред съда. Според френските закони публичният показ на гениталии е наказуем с до една година затвор и 15 хиляди евро глоба.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС