Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Художничка се прослави с неумението да рисува

Запитана от моделите си защо изглеждат толкова зле, тя отвръща честно, че просто няма талант

„Тази беше трудна, дадох всичко от себе си“, гласи коментарът на художничката за произведението.  - Художничка се прослави с неумението да рисува

„Тази беше трудна, дадох всичко от себе си“, гласи коментарът на художничката за произведението.

Американка с никнейм lovingkiaraa (накратко К.) предложила на абонати в Туитър да им нарисува портрети по снимки, но не ги уведомила за реалното ниво на творческите си способности. Публикуваните резултати от художествените ѝ опити се оказали развеселяващи за повечето зрители (но май не и за моделите ѝ), съобщава сайтът Lenta.ru.

Като начало (на творческата си кариера в социалните мрежи) госпожицата изложила поредица „автопортрети, изпълнени в стила на различни прочути анимационни герои“, с предложение да рисува портрети по снимки срещу записване за нейни последователи и ре-туитване.

Рекламната рисунка

Картинката събрала над 27 хиляди споделяния и над 37 хиляди харесвания. След това К. била затрупана с молби за портрети от впечатлени почитатели и последователи. Младата художничка бързо се заела да изпълнява поръчките, но картините ѝ се оказали изненадващи – според много коментари тя изобщо не е умеела да рисува.

„Защо изглеждам толкова ужасно?“, чудели се много от клиентите ѝ, когато виждали портретите си.

Художничката честно отговаряла, че просто няма талант – и съвсем скоро си признала, че не тя, а друг е авторът на първите рекламни картинки.

Портретите ѝ обаче продължават да трупат почитатели. А дали има талант, или не е спорен въпрос. Истинското изкуство винаги трябва да е изненадващо – и не винаги се разпознава от пръв поглед.

„Реших, че ти си този в средата.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС