Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Хуморът тръгва на турне с „Българска армия“

Най-гледаните комедийни спектакли на театъра гастролират в Бургас, Габрово, Сливен, Русе, Плевен, Търговище, Карлово, Свищов, Сапарева баня...

Георги Къркеланов (вляво) и Иван Радоев в „Ножица-трепач“ - криминална комедия, която от 16 години насам не слиза от афиша на театър „Българска армия“ - Хуморът тръгва на турне с „Българска армия“

Георги Къркеланов (вляво) и Иван Радоев в „Ножица-трепач“ - криминална комедия, която от 16 години насам не слиза от афиша на театър „Българска армия“

През лятото театрите са във ваканция, но за хумора почивката се отлага – Театър „Българска армия“ тръгва на турне в страната с някои от комедийните си спектакли. Започва на 25 юни и до 9 юли ще обиколи сцени в северните и източните части на България.

Първи ще ги посрещнат във Варна, където на 25 юни във Фестивален и конгресен център ще се играе „Арсеник и стари дантели“. Пиесата на Джоузеф Кесълринг, постановка на Борислав Чакринов, разказва историята на осенените Аби и Марта Брустър и техния внук, който е убеден, че е президентът Теодор Рузвелт. След Варна спектакълът ще бъде представен в Бургас (26 юни), Елхово (27 юни) и в Сливен (28 юни). Роли в криминалната пародия имат Гергана Данданова, Радосвета Василева, Асен Кобиларов, Тигран Торосян, Милен Миланов, Веселин Ранков, Мирослав Пашов, Иван Налбантов, Луизабел Николова, Симеон Дамянов, Александър Дойнов, Йордан Алексиев и Калин Иванов.

Месец юли започва с друга криминална комедия – ветеранът в афиша на „Армията“ „Ножица-трепач“. На 1 и 2 юли спектакълът ще се играе в Търговище и в Карлово. Историята, която не слиза от сцената на Военния театър от 16 години насам се случва във фризьорски салон. Хазяйката на имота, която живее на горния етаж, е намерена мъртва. Убиецът със сигурност е един от посетителите на салона. Публиката е въвлечена в разследването и трябва да реши кой е убиецът. Участват Ненчо Илчев, Веселин Ранков, Иван Радоев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Стефания Колева и Сашо Дойнов.

„Да разлаем кучетата“ събира част от звездния състав на „Българска армия“ – Васил Михайлов, Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Анастасия Ингилизова, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Асен Кобиларов, Милен Миланов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов. Спектакълът ще бъде игран в Свищов (3 юли), Габрово (4 юли) и Сапарева баня (5 юли).

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Последните дни от обиколката са 8 и 9 юли, когато в Русе и Плевен публиката ще се посмее с „Черна комедия“ от Питър Шафър. Постановката на Иван Урумов събира актьорите Луизабел Николова, Веселин Анчев, Анастасия Ингилизова, Владислав Виолинов, Евелин Костова и Моню Монев – след авария в електрозахранването техните герои се забъркват в редица смешни ситуации. Историята ще покаже на какво е способен човек, убеден, че тъмнината му осигурява прикритие.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах