Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хю Грант като Зевс в нов сериал на „Нетфликс“

Боговете на Олимп в смела адаптация на старогръцката митология

Снимките на сериала с Хю Грант започват в края на това лято. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Хю Грант като Зевс в нов сериал на „Нетфликс“

Снимките на сериала с Хю Грант започват в края на това лято. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хю Грант, богът на романтичните комедии, ще влезе в ролята на бога на гръмотевиците в нов сериал на „Нетфликс“. Актьорът ще въплъти Зевс в „Kaos“, снимките на сериала започват още в края на това лято, съобщава „Дедлайн“.

„Kaos“ ще представи обитателите на Олимп в съвременна светлина и ще изследва любовта, властта и особеностите на живота в подземното царство.

„Нищо не е свято в това преосмисляне на древните истории, освен предателството и арогантността на група непостоянни богове и техните машинации от космически мащаби“, гласи синопсисът на сериала, описван още като „смела и трагикомична адаптация на старогръцката митология“.

Всемогъщият Зевс на Хю Грант крие своите несигурност и отмъстителност зад фасадата на сила и власт. Добре шлифованият му образ започва да се пропуква, когато една сутрин Зевс открива с ужас бръчка на челото си. Следва невротична реакция, която го тласка по пътя на параноята – убеден, че падението е пред него, богът на боговете започва да вижда знаци за това навсякъде.

Междувременно, животът не е розов и за брат му Хадес, който бавно губи влиянието си над мрачното си кралство. Мъртвите се трупат и търпението им да бъдат допуснати до вечната си обител се изчерпва с всяка минута.

През това време Средното царство е оставено в ръцете на съпругата на Зевс Хера, която търси дипломатичен начин да се справи както с хората, така и с разтревожения си съпруг. Ирационалният му страх обаче заплашва нейната свобода и тя се оказва притисната в ъгъла. Балансът на вселената е поставен на карта, когато опърничавият син на Зевс Дионис излиза от контрол и напира да влезе в титаничен сблъсък с баща си.

В неразбориите на Олимп смъртните виждат шанс да се освободят от тиранията на боговете. Зает с размера на суперяхтата си и поредния купон, богът на моретата и бурите Посейдон пропуска тези важни знаци. Съществуването на обикновените хора не го засяга особено, докато една конкретна група с напълно различни характери не съставя план да сложи край на ерата на боговете.

В актьорския състав влизат още Джанет Мактиър като Хера, Клиф Къртис като Посейдон, Дейвид Тюлис като Хадес, Килиън Скот като Орфей, Набхан Ризуан като Дионис и др.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС