Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Хю Лори: Щастието ми зависи от Световната купа

На 11 юли д-р Хаус няма да преглежда

На 11 юли д-р Хаус няма да преглежда, в зала 1 на НДК ще го видим като Хю Лори. - Хю Лори: Щастието ми зависи от Световната купа

На 11 юли д-р Хаус няма да преглежда, в зала 1 на НДК ще го видим като Хю Лори.

„Извън прожекторите съм съвсем обикновен, не по-различен от останалите хора. Мога да бъда щастлив, забавен, тъжен, сериозен, всичко зависи от това кой печели Световната купа“, твърди британският актьор Хю Лори в интервю за „24 часа“. Доктор Хаус пристига в България за концерт на 11 юли в зала 1 на НДК заедно със своята група The Copper Bottom Band. 

Актьорът е добър музикант и многократно е демонстрира своето майсторство в сериала „Д-р Хаус“. Роденият в Оксфорд Лори взема уроци по пиано от 6-годишен. Учи се да свири още на китара, барабани, хармоника, саксофон. През 2011 г. издава дебютния си албум Let Them Talk, а миналата година се появи и втората му диск Didn’t It Rain. Твърди, че влечението към блуса възникнало у него още като дете, когато чул изпълнение на Мъди Уотърс. Негов бил и първият запис, който малкият Хю си купил – Live at Mister Kelly’s. „Толкова бях впечатлен, че не преставах да го слушам. Звукът, ритъмът и секси излъчването, които има тази музика, бяха абсолютно неустоими за мен“, казва Лори.

Актьорът направил първия си албум от емоционални подбуди: „Изобщо нямах идея какво ще се случи. Исках просто да направя нещо, с което да се гордея. Надявах се и хората, които бяха замесени в това начинание, също да останат доволни от резултата, който сме постигнали“.

Британският комик предпочита музиката пред актьорската игра: „Моята теория е, че при актьорството си слагаш маски, докато при музиката е точно обратното – разкриваш се и сваляш от себе си всички маски. Тя те кара да бъдеш уязвим и това е нещо изключително интимно.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90