Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И българин сред жертвите в Париж

Загинал е Себастиен Проази, който има двойно гражданство – френско и българско

Себастиен Проази е вечерял с двама свои приятели в ресторант „Камбоджа“ в 11-и район в Париж. - И българин сред жертвите в Париж

Себастиен Проази е вечерял с двама свои приятели в ресторант „Камбоджа“ в 11-и район в Париж.

Сред загиналите при терористичните нападения в Париж от петък вечерта има и българин, съобщат Би Ти Ви и „Стандарт“. Новината е потвърдена и от Министерството на външните работи. Загиналият човек е 37-годишният Себастиен Проази, който има двойно гражданство – френско и българско.

Проази е вечерял с двама свои приятели в ресторант „Камбоджа“ в 11-и район в Париж. В даден момент единият от тримата излязъл от заведението за глътка въздух, а вторият малко по-късно го последвал, за да говори по телефона. Така Проази останал сам – секунди по-късно в ресторанта нахлули и двамата нападатели с автомати, които открили огън.

Себастиен Проази е на 37 години, с българско и френско гражданство. Снимка: Стандарт

Себастиен Проази е на 37 години, с българско и френско гражданство. Снимка: Стандарт

Историята разказа по телефона пред телевизията адвокатът Петър Василев. Себастиен Проази е кум на дъщеря му. Заведението се намира на няколкостотин метра от блока, в който живеят тя и съпругът ѝ. В момента дъщеря му е с майката на Себастиян, българка, която е в много тежко състояние.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Касапница

ДС