Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

И Дъстин Хофман обвинен в секстормоз. Иска извинение

Преди 32 години, докато снимали филма „Смъртта на търговския пътник“, актьорът опипвал 17-годишна асистентка

1985 г. Дъстин Хофман и Анна Греъм Хънтър на снимачната площадка на филма „Смъртта на търговския пътник“. Снимка: „Холивуд Рипортър“ - И Дъстин Хофман обвинен в секстормоз. Иска извинение

1985 г. Дъстин Хофман и Анна Греъм Хънтър на снимачната площадка на филма „Смъртта на търговския пътник“. Снимка: „Холивуд Рипортър“

Дъстин Хофман бе обвинен в сексуален тормоз от бивша асистентка, част от екипа на телевизионния филм „Смъртта на търговския пътник“ от 1985 г. Обвинението към актьора дойде в колонката за читатели в „Холивуд Рипортър“. Анна Греъм Хънтър описва как по време на снимките, когато е била 17-годишна, е получавала сексуални намеци от Хофман и е била опипвана от него.

Случая бил документиран от Хънтър в личния й дневник. Тя твърди, че е разказвала за лошите си спомени за актьора пред толкова много хора, че дори се изненадвала, когато някой от познатите й все още не я е чувал.

Хънтър разказва, че си намерила работа като асистентка на продукцията „Смъртта на търговския пътник“, когато била в горните класове на гимназията. Дъстин Хофман бил звездата във филма на режисьора Фолкер Шльондорф, в който участвал и Джон Малкович, а сценарият е на Артър Милър, автор на едноименната пиеса. За ролята си Дъстин Хофман получава „Златен глобус“.

Още в първия й работен ден Хофман я помолил да му направи масаж на стъпалата. След като го изпълнила, той започнал да флиртува с нея, сграбчил я отзад и й заговорил за секс. Една сутрин тя отишла в гримьорната му, за да му вземе поръчката за закуска, той я погледнал и се ухилил – след което направил мръсна забележка какво точно иска за закуска. Компанията, в която бил в онзи момент, избухнала в смях. Онемяла, Хънтър напуснала, след това се разплакала.

„Имаше толкова много причини, заради които обичах да бъда в тази продукция – да нося на Джон Малкович поръчките за обяд и да се влюбвам всеки път повече, когато той ми говореше и казваше моето име. Чувствата ми към екипа бяха толкова силни, тъй като работехме по 16 часа на ден; слушайки как Артър Милър произнасяше първите ми две имена – това звучеше като игра на думи и го разсмиваше; танцувайки полка с Чарс Дърнинг, който влизайки във всяка стая я правеше по-щастливо място; и да – аз обожавах вниманието на Дъстин Хофман. Докато това не приключи“, споделя Анна Греъм Хънтър.

Асистентката записвала авансите на Хофман в своя дневник, например това:

„Днес, когато изпращах Дъстин до лимузината му, той ме докосна отзад четири пъти. Аз го удрях всеки път, силно, и му казах, че е дърт мръсник“.

Асистентката споделила пред хората от продукцията за своите преживявания с Хофман, но била предупредена от шефа си, че трябва да направи някои жертви за филма. След което Хънтър заявила на Хофман, че е прасе, но колегите й я предупредили, че ако продуцентът на филма научи, ще я уволни.

„На 49 години аз разбрах какво всъщност е правел Хофман, то е част от цялостния модел на отношение към жените в Холивуд и въобще. Той беше хищник, аз бях дете, а това беше сексуален тормоз“, пише Хънтър.

В отговор на статията Дъстин Хофман направи изявление:

„Изпитвам изключителен респект към жените и се чувствам ужасно, че с някои от нещата, които може да съм направил, съм я поставил в неудобна ситуация. Съжалявам. Това не отразява онова, което съм аз.“

Хофман е поредната могъща фигура от Холивуд, която бе обвинена в секстормоз, дни след разкритията за актьора Кевин Спейси и няколко седмици след обвиненията към продуцента Харви Уайнстийн. Все повече жертви на подобно поведение се осмеляват да разкажат публично за своите преживявания.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС