Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И Георги Господинов срещу Рашидов: Нов човек трябва да поеме културата

Писателят отказал министерския пост през месец юли

Писателят Георги Господинов - И Георги Господинов срещу Рашидов: Нов човек трябва да поеме културата

Писателят Георги Господинов

И Георги Господинов е срещу втория мандат на Вежди Рашидов в Министерството на културата. Авторът на „Физика на тъгата“ заяви във фейсбук, че нов човек трябва да оглави висшето арт ведомство. Причината за изказването му е реплика на Вежди Рашидов по БНТ малко по-рано в неделя сутринта, че не се притеснява от протестите, искащи оставката му, щял да го направи, ако видел там сериозни имена – Теодосий Спасов, Георги Господинов, Христо Мутафчиев…

Ето какво отвърна Господинов:

„Току-що се връщам от среща и четене в село Житница с едни много истински хора и научавам (бел. ред. – за изявлението на Рашидов). Разбира се, че не зависи от мен, но моето мнение – да, мисля, че трябва нов човек да поеме Министерство на културата, по-скоро експерт, като Мартин Иванов от служебния кабинет. Това е личното ми мнение. (Да уточня, аз самият съм отказал през този юли, и пак бих отказал, да няма спекулации.) И не е ли несериозно по такъв начин да се поставят нещата?

GGospodinov-Vejdi

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg