И „Комик кон“ падна жертва на коронавируса

Мащабното попкултурно събитие ще се завърне през 2021 г.

Хиляди деца ще останат разочаровани през 2020 г.  - „Анивенчър комик кон“ няма да е дом за интересите им. Снимка: Емил Л. Георгиев - И „Комик кон“ падна жертва на коронавируса

Хиляди деца ще останат разочаровани през 2020 г. - „Анивенчър комик кон“ няма да е дом за интересите им. Снимка: Емил Л. Георгиев

Без митични герои и младежи в необичайни костюми, пътуващи в метрото към „Интер експо център“, ще премине 2020 г. „Анивенчър комик кон“, конвенцията за попкултура у нас, вдъхновена от събитието в Сан Диего, бе отложена за 2021 г. Форумът, който вече три години привлича хиляди младежи, трябваше да се проведе на 12 и 13 септември, но се премества за 11 и 12 септември другата година, предвид нестихващото разпространение на коронавирусната пандемия, съобщават организаторите.

Работата по фестивала започва почти веднага след неговото провеждане, като това важи както за организаторите, така и за косплеърите, повечето от които работят дълги месеци над костюмите си. За тазгодишното издание бе предвидено събитието да открие нова зала в „Интер експо център“, да покани повече гости, да представи ексклузивни премиери и да организира повече конкурси. Само в двата активни дни обаче екипът на фестивала надхвърля хиляда души, а посетителите се редят часове на опашка на входа, което би представлявало огромен риск за тяхното здраве в условията на пандемия.

Закупените билети могат да се използват през 2021 г., без да има нужда от презаверка. Всеки може да получи парите си обратно, ако смята, че това е по-удачен вариант, като поиска възстановяване на пълната сума от мястото на покупката.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3