Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И „Комик кон“ падна жертва на коронавируса

Мащабното попкултурно събитие ще се завърне през 2021 г.

Хиляди деца ще останат разочаровани през 2020 г.  - „Анивенчър комик кон“ няма да е дом за интересите им. Снимка: Емил Л. Георгиев - И „Комик кон“ падна жертва на коронавируса

Хиляди деца ще останат разочаровани през 2020 г. - „Анивенчър комик кон“ няма да е дом за интересите им. Снимка: Емил Л. Георгиев

Без митични герои и младежи в необичайни костюми, пътуващи в метрото към „Интер експо център“, ще премине 2020 г. „Анивенчър комик кон“, конвенцията за попкултура у нас, вдъхновена от събитието в Сан Диего, бе отложена за 2021 г. Форумът, който вече три години привлича хиляди младежи, трябваше да се проведе на 12 и 13 септември, но се премества за 11 и 12 септември другата година, предвид нестихващото разпространение на коронавирусната пандемия, съобщават организаторите.

Работата по фестивала започва почти веднага след неговото провеждане, като това важи както за организаторите, така и за косплеърите, повечето от които работят дълги месеци над костюмите си. За тазгодишното издание бе предвидено събитието да открие нова зала в „Интер експо център“, да покани повече гости, да представи ексклузивни премиери и да организира повече конкурси. Само в двата активни дни обаче екипът на фестивала надхвърля хиляда души, а посетителите се редят часове на опашка на входа, което би представлявало огромен риск за тяхното здраве в условията на пандемия.

Закупените билети могат да се използват през 2021 г., без да има нужда от презаверка. Всеки може да получи парите си обратно, ако смята, че това е по-удачен вариант, като поиска възстановяване на пълната сума от мястото на покупката.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90