И „Комик кон“ падна жертва на коронавируса

Мащабното попкултурно събитие ще се завърне през 2021 г.

Хиляди деца ще останат разочаровани през 2020 г.  - „Анивенчър комик кон“ няма да е дом за интересите им. Снимка: Емил Л. Георгиев - И „Комик кон“ падна жертва на коронавируса

Хиляди деца ще останат разочаровани през 2020 г. - „Анивенчър комик кон“ няма да е дом за интересите им. Снимка: Емил Л. Георгиев

Без митични герои и младежи в необичайни костюми, пътуващи в метрото към „Интер експо център“, ще премине 2020 г. „Анивенчър комик кон“, конвенцията за попкултура у нас, вдъхновена от събитието в Сан Диего, бе отложена за 2021 г. Форумът, който вече три години привлича хиляди младежи, трябваше да се проведе на 12 и 13 септември, но се премества за 11 и 12 септември другата година, предвид нестихващото разпространение на коронавирусната пандемия, съобщават организаторите.

Работата по фестивала започва почти веднага след неговото провеждане, като това важи както за организаторите, така и за косплеърите, повечето от които работят дълги месеци над костюмите си. За тазгодишното издание бе предвидено събитието да открие нова зала в „Интер експо център“, да покани повече гости, да представи ексклузивни премиери и да организира повече конкурси. Само в двата активни дни обаче екипът на фестивала надхвърля хиляда души, а посетителите се редят часове на опашка на входа, което би представлявало огромен риск за тяхното здраве в условията на пандемия.

Закупените билети могат да се използват през 2021 г., без да има нужда от презаверка. Всеки може да получи парите си обратно, ако смята, че това е по-удачен вариант, като поиска възстановяване на пълната сума от мястото на покупката.

Фантастико

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах