Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И мутрите прописаха, Брендо с автобиография

Кокаиновият крал съзира душата на България

В затвора Брендо е прописал и стихове за сливането си с хармонията и мира
на майката Земя. - И мутрите прописаха, Брендо с автобиография

В затвора Брендо е прописал и стихове за сливането си с хармонията и мира на майката Земя.

На родния книжен пазар действително имало мафия…! Днес на литературната арена себе си заяви нова фигура, при това от най-крупните, такава, която ще разтърси класациите за книги, та чак ще влезе и в арт минутите на телевизиите! Евелин Банев, осъден в Италия на 20 години затвор за наркотрафик в особено големи размери, е потърсил утеха в културата.

Автобиографията му, наречена „Съзирам душата на България“, днес достигна до подбрана публика в някои избрани редакции по куриер, положена в бяла луксозна кутия. Заедно с него е получена още една кутия с оригами в нея, изработено във формата на лотос. Ние на „Площад Славейков“ бяхме пропуснати, но научихме на мига новината за съзерцанието на Брендо. То вече е и по книжните щандове, пуснато е на народна цена – 15 лв.

brendo-kniga

От корицата разбираме, че Банев сам е писал житието си, не се е доверил на летописци, както се случваше в неговите среди досега – не е избрал нито журналисти-душеприказчици на подземния свят, нито писател, както направи Георги Стоев с автора на „Вчера“ Владо Даверов. Брендо сам е излял каквото му е било на душата. Направил го е в затвора, където, както е казал поетът – попаднал на хора…

Евелин Банев явно таи подозрения и към гилдията на художниците, защото собственоръчно е измайсторил и корицата, научаваме от редакторското каре. А за да гарантира дискретност на спомените си, да не рискува някой да ги открадне и да изкара пари на негов гръб, Кокаиновият крал е стигнал още по-далеч – отпечатал е книгата си с издателството Royal`s Book Collection`s. Създадено е специално за целта, при това във Великобритания.

Към пратката с книгата и лотоса има писмо, завързано със златна панделка. От него разбираме къде е Брендо, защо преди време изчезна, докато беше под домашен арест в полите на Витоша. В писмото с панделката Брендо съобщава на културната общественост, че вече пише втора книга и временно се е оттеглил, за да твори на спокойствие.

Вижте пълния текст на писмото:

„Представям на вашето внимание издадената от нас книга „Съзирам душата на България“ с автор Евелин Банев, по-известен в българското публично пространство като Брендо. Ще се радваме да я прочетете и да усетите посланията, които са закодирани в нея. Това е първата книга, която излиза от портфолиото на новото издателство Royal`s Book Collection`s.

В последно време в публичното пространство се спекулира с „изчезването“ на Евелин Банев, който основателно е притеснен от тази преднамерена кампания. Г-н Банев смята, че има сериозни аргументи да се безпокои за личната си безопасност и по тази причина не се появява където и да било, както и не желае местонахождението му бъде известно.

От предварителните разговори, които проведохме с него, разбрахме, че той ще откаже всички покани за интервюта във връзка с книгата си. Г-н Банев ни увери, че има потребност от уединение, за да напише спокойно втората си книга, по която работи от няколко месеца. Благодарим ви за вниманието и приятно четене!“

В своето животоописание Евелин е кръстил себе си Максим. „Съзирам душата на България“ се простира в 31 глави. Някои от тях са назовани „Падението“, „Трансформацията – изкачване към едно по-висше измерение“, „Спирка Смъртта“, „Спирка духовните закони“, „Медитацията и свръхсъзнанието“ и пр. Всяка глава завършва със стихотворение. Ето едно от тях:

Да се слееш
с хармонията и мира
на
майката Земя,
да приемеш
своята
божественост,
е
символ
на
човешкото единство.

Финалът на „Съзирам душата на България“ е патетичен:

„Имал съм и други тежки периоди в живота си, но времето в затвора не може да бъде сравнено с нито един от тях. Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности. През този период отхвърлих отчаянието, опровергах озлоблението, прецених за излишно да споделя дори, че не съм извършил нищо нередно. Вместо това избрах да напиша своето послание към тези, които искат да променят живота си и да се чувстват освободени, удовлетворени и щастливи. Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg