Този текст е публикуван преди повече от 2 години

И Музикалният театър затваря до края на октомври

Причината - нарастване на случаите на коронавирус и сезонен грип в състава

Премиерите и спектаклите, планирани за октомври, се отлагат за януари 2021 г. Останалите заглавия ще се играят от 1 ноември. Снимка: Площад Славейков - И Музикалният театър затваря до края на октомври

Премиерите и спектаклите, планирани за октомври, се отлагат за януари 2021 г. Останалите заглавия ще се играят от 1 ноември. Снимка: Площад Славейков

Националният музикален театър и Балет „Арабеск“ отменят спектаклите си до края на октомври, съобщават от институцията. Като причина посочват „усложняващата се епидемична обстановка“. След Театър „199“, това е втората столична сцена, която затваря врати в пандемичната обстановка.

Вижте още: ТЕАТЪР 199 ЗАТВОРЕН ЗАРАДИ КОВИД-19

Мариана Арсенова, директор на Музикалния театър, обясни пред „Площад Славейков“, че има нарастване на случаите на коронавирус и сезонен грип в състава. За да представят подготвяните спектакли в цялата им пищност, са решили да ги отложат до оздравяването на артистите.

„Нямаме проблем с публиката, защото и трите премиери бяха почти продадени – на 50% от капацитета на залата, както е по предписание. Но ние обявихме „Принцесата на цирка“ като изключително пищен спектакъл, с циркови номера, с много акробатика и илюзии, а като се преброихме във вторник, се оказа, че има хора, които кашлят, подсмърчат, но казват: „Добре съм, ще пея“. Артистите са зажаднели да пеят, но в ситуация, в която стоим на тръни и се плашим какво може да стане, предпочетохме да отложим, докато мине грипната вълна“, обясни Марияна Арсенова пред „Площад Слвейков“.

Премиерата на оперетата „Принцесата на цирка”, планирана за 23, 24 и 25 октомври, се отлага за 29, 30 и 31 януари 2021 г., съобщават от театъра. Закупените билети за 23 октомври ще важат за 29 януари, за 24 октомври – за 30 януари, а за 25 октомври – за 31 януари, без презаверка.

Концертът-спектакъл „Вихрено и страстно”, обявен за 28 октомври, ще се проведе на 23 януари 2021 г. Честването на примабалерината на Балет „Арабеск“ Теодора Стефанова на 29 октомври със спектакъла „Viva la Classica“ ще се състои на 21 януари 2021 г. Юбилейният концерт на солиста на Музикалния театър Христо Сарафов, обявен за 31 октомври, се отлага за 22 януари 2021 г.

Мюзикълите „Фантомът на операта”и „Цигулар на покрива”, обявени за месец ноември, ще се проведат на обявените дати. Останалите заглавия в програмата на Музикалния театър и Балет „Арабеск” до края на годината остават с непроменени дати.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах