Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И Съюзът на музикалните дейци зад Вежди. Пишат му и от Филхармонията

Министърът на културата Вежди Рашидов иска да вдигне в София ново арт съоръжение. - И Съюзът на музикалните дейци зад Вежди. Пишат му и от Филхармонията

Министърът на културата Вежди Рашидов иска да вдигне в София ново арт съоръжение.

След съюзите на артистите и на филмовите дейци Вежди Рашидов получи поздравително писмо и от ръководството на Съюза на българските музикални и танцови дейци за встъпването си в длъжност. Подписано е от председателя на сдружението проф. д-р Петя Бъговска и от тримата й заместници – Цветан Цветков, Любчо Василев и Боряна Миролескова.

„Уважаеми господин Рашидов, от името на ръководството на Съюза на българските музикални и танцови дейци Ви поздравяваме с избора за министър на културата. Убедени сме, че всички заедно ще посветим енергия и ще обединим усилията си в посока за подобряване на статута на работещите в музикално-сценичния бранш, защото те заслужават обществено признание и висока оценка за професионалните стандарти, с които защитават достойно представителността на България пред света. Желаем Ви здраве, сили и успех в мисията Ви за развитие на българската култура”.

Писмо до Рашидов е получено и от Софийска филхармония. Подписано е от директора Явор Димитров, чийто мандат изтича на 15 декември.

„Уважаеми господин Рашидов, – пише Явор Димитров, – от името на Софийска филхармония имам честта да Ви поздравя във връзка с повторното Ви избиране за министър на културата на Република България. Вашите силни дух, качества, професионализъм и опит в областта на утвърждаването на българската духовност и културна идентичност ще Ви помагат отново за вземането на правилните решения при реализацията на общата нам кауза – разработване на стратегия в името на високата култура в България. Пожелаваме Ви мъдрост, устойчивост, добронамереност и сила в сложното управление на българската култура”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg