Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И Съюзът на музикалните дейци не приема Слави Бинев

Първото участие на Слави Бинев в културно предаване е през 2011 г. - И Съюзът на музикалните дейци не приема Слави Бинев

Първото участие на Слави Бинев в културно предаване е през 2011 г.

Съюзът на музикалните и танцови дейци е първата профсъюзна организация, която прати писмо до Комисията по култура и медии в парламента, за да заяви отказа си да приема избора на Слави Бинев за неин председател. Посланието на творците е подписано от председателя на сдружението проф. д-р Петя Бъговска.

Вижте пълния текст на писмото:

„СБМТД като творческа и синдикална организация не приема назначаването на г-н Слави Бинев на поста председател на Комисията по култура и медии към НС. България, като държва в културната общност на Европа, би трябвало открито да заяви своите приоритети като култура и образование.

Благодарение на творците – музиканти, композитори, изпълнители, поети, писатели, артисти и художници, България е запазила духовност, традиции, национални идеали и достойното си лице пред света. Незаинтересоваността на управляващите, избрани с нашия глас, но не желаещи да се съобразяват с нашите искания, отново ще ни принуди да променим ситуацията така, че да бъдем чути!

Надяваме се, че настоящото правителството, декларирало ангажименти за по-добро финансиране, за държавна стратегия и развитие на българската културата, ще поеме отговорност и ще изпълни своите обещания. Надяваме се, че ценностите, за които всички ние се борим и отстояваме – морал, достойнство, честност, отговорност и прозрачност – ще бъдат заложени в политиката на управляващите за ново достойно лице на България пред света.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС