Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

И войната няма да я спре да пее

11-годишната Сана живее в Сирия, но страхът и бомбите не пречат на музиката ѝ

11-годишната Сана (вляво) се зарича един ден да бъде звезда. - И войната няма да я спре да пее

11-годишната Сана (вляво) се зарича един ден да бъде звезда.

Обичам музиката. Отвежда ме в друг свят. Това казва 11-годишната Сана, която живее в Атареб, Сирия в кратък филм на Би Би Си. Тя е пристигнала тук със семейството си, избягало от дома си в Дамаск.

Момичето пее – въпреки страха си ѝ войната. До момента е участвала в повече от 50 концерта. А когато местният клуб, където репетира, е затворен, просто извива глас сред руините наоколо.

Правителствените сили поеха контрола над Алепо през декември. Но опозиционни групи все още държат Атареб и още няколко града в западната част на северната сирийска провинция.

„Войната ме плаши, особено когато излизам от вкъщи за концерт – казва Сана. – Страх ме е, че ще падне бомба и ще ме нарани. Дори у дома се страхувам, че може да падне бомба.“

Но Сана няма да позволи това да я спре:

„Ще продължа да пея и да изнасям концерти. Един ден ще бъда звезда“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90