Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Иън Макелън очаква още филми по Толкин

През 2001-а Питър Джаксън нямал намерение да снима Хобит, но после размислил

Иън Маккелън в образа на магьосника Гандалф, който участва във всичките 6 филма на Питър Джаксън. - Иън Макелън очаква още филми по Толкин

Иън Маккелън в образа на магьосника Гандалф, който участва във всичките 6 филма на Питър Джаксън.

Иън Макелън, който изпълни ролята на Гандалф в шестте филма на Питър Джексън, не вярва, че „Хобит: Битката на петте армии“ ще е последната екранизация на режисьора по произведения на Толкин. Лентата ще се завърти премиерно по българските кина на 19 декември.

В интервю за Би Би Си Макелън отбеляза, че Питър Джаксън нямал никакво намерение да снима „Хобит“ след края на трилогията „Властелинът на пръстените“. „През 2001-а той ми каза, че това е всичко, краят. Вижте ни сега, 13 години по-късно. Тъй че вероятно и това не е краят на пътя“, каза 75-годишният актьор.

Макелън не уточни какво би снимал Питър Джаксън, но фенове на Толкиновата вселена предположиха, че може би ще екранизира необятния „Силмарилион“. В романа се описва времето преди сътворението на познатия ни свят, когато съществува свръхбогът Еру, познат и като Илуватар. Той вдъхва живот чрез силата на мисълта си на цял род божества и полубожества – валари, които на свой ред с музиката си създават Земята, наречена от Толкин Арда. Петте части на „Силмарилион“ описват всеки един от валарите, събитията през Първата и Втората епоха, както и Третата епоха – предистория на „Властелинът на пръстените“.

Другият по-малко вероятен вариант е Питър Джаксън да доразвие вече познатите екранни герои от двете саги. Подобен ход обаче би предизвикал гнева на Толкиновите пуристи.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg