POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Иън Маккелън след ваксината за Ковид-19: В еуфория съм

Всеки, който е живял толкова дълго като мен, е жив, защото има и други ваксинации, казва 81-годишният актьор

„Чувствам се голям късметлия, че си поставих ваксина“, казва Иън Маккелън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Иън Маккелън след ваксината за Ковид-19: В еуфория съм

„Чувствам се голям късметлия, че си поставих ваксина“, казва Иън Маккелън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сър Иън Маккелън е сред първите британци, ваксинирали се против Ковид-19, съобщава британското издание „Ивнинг Стандарт“. След имунизацията 81-годишният актьор споделя, че се чувства в еуфория и съветва всички възрастни хора да последват примера му.

„Това е много специален ден, изпитвам еуфория – казва Маккелън. – Всеки, който е живял толкова дълго като мен, е жив, защото има и други ваксинации. 100% от по-възрастното поколение трябва да си направи, защото не я правите само заради себе си, но и заради близките си хора. Давате своя принос за обществото. Разбира се, че е безболезнено… Удобно е, а да се срещнеш с медицинските сестри и лекарите и да им благодариш за това колко усърдно работят е бонус. Затова не се колебая и го препоръчвам на всеки. Чувствам се голям късметлия, че си поставих ваксина.

Сър Иън Маккелън се е ваксинирал в университетската болница „Кралица Мери“ в Лондон. Имунизацията във Великобритания започна на 8 декември, като първи инжекция получиха здравните служители, хората в домовете за възрастни и представителите на т. нар. „рискови групи“. Ваксинираните ще трябва да се върнат в болниците 21 дни след първата имунизация, за да получат втора доза – презастраховане за ефекта ѝ. Очаква се в началото на 2021 г. повечето европейски държави също да започнат ваксинация, сред тях и България.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90