Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Иън Маккелън: Някои актриси предлагат секс на режисьори срещу роли

Актьорът оскърбен от признанието на Кевин Спейси

„Предполагам, че от всички тези разкрития ще произтече нещо добро, макар че някои хора бяха обвинени погрешно“, коментира Иън Маккелън. Снимка: ЕПА/БТГНЕС - Иън Маккелън: Някои актриси предлагат секс на режисьори срещу роли

„Предполагам, че от всички тези разкрития ще произтече нещо добро, макар че някои хора бяха обвинени погрешно“, коментира Иън Маккелън. Снимка: ЕПА/БТГНЕС

Сър Иън Маккелън твърди, че познава актриси, които в началото на кариерата си са предлагали секс на режисьори, за да получат добри роли, пише „Индипендънт”. Актьорът направи това изявление по време на лекция в „Оксфорд Юниън”.

Маккелън сподели възхищението си от смелостта на жертвите на тормоз да говорят открито и добавя:

„Но според личния ми опит от началото на моята кариера през 60-те, режисьорът на театъра, в който работех, понякога получаваше снимки от жени, които търсеха работа. В долната част на снимките в някои случаи имаше надпис: „Режисьорските права запазени”. С други думи – дайте ми работата и ще спя с вас”.

Актьорът изрази подкрепата си към жените, които публично са посочили насилниците си, но обърна внимание и върху риска от „грешни” обвинения, добавяйки:

„Предполагам, че от всички тези разкрития ще произтече нещо добро, макар че някои хора бяха обвинени погрешно – и това е една страна на проблема”.

Заявилият отдавна хомосексуалността си 78-годишен артист коментира и обвиненията срещу Кевин Спейси, който направи специално изявление след разкритията на актьора Антъни Рап срещу звездата от „Къща от карти”. Маккелън нарече твърденията на Спейси „оскърбителни”, защото смесват хомосексуална ориентация с вероятно насилие срещу непълнолетен.

Маккелън и Спейси са работили заедно по времето, в което Спейси е художествен ръководител на театър „Олд Вик”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg