Идрис Елба с коронавирус

Кристофър Хивю (Тормунд) от „Игра на тронове“ също е заразен и живее под карантина

Британският актьор Идрис Елба призова феновете си да останат спокойни във видеообръщение в Туитър. Снимка: Стопкадър - Идрис Елба с коронавирус

Британският актьор Идрис Елба призова феновете си да останат спокойни във видеообръщение в Туитър. Снимка: Стопкадър

Идрис Елба е дал положителна проба за коронавирус в понеделник сутринта, съобщи самият той във видео в Туитър. 47-годишният актьор сподели, че все още няма никакви симптоми и се чувства добре. Изолирал се е сам миналия петък, след като имал контакт със заразно болен.

Подобно на редица други звезди в последната седмица, и Елба отправи призив към последователите си да спазват социална дистанция, да бъдат внимателни към личната си хигиена, предупреждавайки, че има редица хора навън, които показват симптоматика, но не спазват карантина.

Стойте си вкъщи и бъдете прагматични – казва той. – Вижте, живеем в разделен свят в момента, но сега е време за солидарност. Време е да мислим едни за други и за хората, чиито животи са били засегнати.“

 

Америка за България

На заден фон във видеото се вижда съпругата на Елба, Сабрина Доури, която, според актьора, все още не е тествана, но се чувства добре. Подобно на Том Ханкс и съпруата му, Елба казва, че ще държи последователите си в течение за състоянието си.

Colibri april 2017

Останете позитивни и запазете спокойствие“, завърши той.

Късно вечерта на 16 март стана ясно и че Кристофър Хивю, познат като дивака Тормунд от „Игра на тронове“, е заразен с COVID-19. Норвежецът избра Инстаграм, за да посъветва хората „да се грижат един за друг, да пазят дистанция и да останат здрави“. Той и семейството му са под карантина у дома, а състоянието му е добро – изпитвал единствено симптоми на „лека настинка“.

Кристофър Хивю е със симптоми на „лека настинка“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg