Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Идва август, София ще диша. Вижте кога и къде

Фестивалът ще затваря малки улички в центъра на столицата във всички недели на месеца

„София диша“ започва тази неделя на Малките пет кьошета от 16 ч. Снимка: Румен Добрев - Идва август, София ще диша. Вижте кога и къде

„София диша“ започва тази неделя на Малките пет кьошета от 16 ч. Снимка: Румен Добрев

Началото на месец август е в края на тази седмица, а традицията повелява някои малки улички в центъра на столицата да бъдат затворени за движение, за да отворят място за „София диша”. Фестивалът се настани трайно в градската ни култура и вече за шеста година ще ни събира да се видим с приятели в неделя, да послушаме джаз на тротоара и да седнем на едно питие.

Неделните дни на месец август са запазени за фестивала „София диша“, който всяка седмица ще се провежда на ново място. Пет централни столични улици ще променят за кратко обичайната си природа за събития, посветени на екологията, визуалните изкуства, литературата, спорта, музиката и танца. Тазгодишните зони са Малките пет кьошета, улиците „Ангел Кънчев”, „Пиротска”, „Цар Иван Шишман” и „Оборище”.

Фестивалът развива каузата за открити пространства в София, в които пешеходците, колоездачите, деца и родители, възрастни и подрастващи имат своето място за близко общуване.

Поради големия интерес на участници от България и Европа, със съдействието на Столична община „София диша” ще проведе мащабно социологическо проучване, целящо да даде посоката на развитие и разширяване на събитието през 2016 г., както и да улови всички очаквания и нужди на участници и посетители.

Началото на „София диша” тази година е на 2 август, от 16 до 22 часа, в района на улиците около Малките пет кьошета. Основата тема ще бъде екологията.

В първата неделя от фестивала ще се включат български производители на натурални продукти, сред които биоферми, производители на мед и пчелни продукти, както и на предмети и играчки от естествени материали. Много от участниците са малки семейни компании, които ще представят екологични родни продукти с отношение към природата или произведени чрез традиционни или забравени технологии и занаяти.

 

Тази неделя, очакваме я с нетърпение

Posted by София диша on Sunday, July 26, 2015

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg