Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Идва „Попадията“ на Нина Николина и Калин Вельов

Екатерина Ангелова, Калин Вельов и Нина Николина с шеговита песен за една попадия. - Идва „Попадията“ на Нина Николина и Калин Вельов

Екатерина Ангелова, Калин Вельов и Нина Николина с шеговита песен за една попадия.

Хумористична фолклорна песен от трънския край „Попадийо“ вдъхнови новото клубно парче на Нина Николина и Калин Вельов. Композицията е първият сингъл от новия им албум „Пендара“.

Текстът на песента е на диалект, затова шегите около попадията, която „идва отгоре…“, не стават съвсем ясни. Но пък изпълненията звучат повече от красиво, те са на кавалджията Недялко Недялков, тромпетиста Мартин Ташев, кубинката Ирения Васкес на перкусиите заедно с Вельов. Пред микрофоните на Нина партнира народната певица Екатерина Ангелова. В създаването на парчето участва диджей Бор4е.

Вижте видеото:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС