Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Иглика Трифонова снима нискобюджетния „Асансьор за пациенти“

Иглика Трифонова ще получи 320 хил. лв. за своя проект „Асансьор за пациенти”. - Иглика Трифонова снима нискобюджетния „Асансьор за пациенти“

Иглика Трифонова ще получи 320 хил. лв. за своя проект „Асансьор за пациенти”.

Иглика Трифонова е сред късметлиите, чиито проекти ще получат държавна киносубсидия от извънредната сесия на Националния филмов център. Комисията избра 8 нискобюджетни филма (до 400 хил. лв.), които ще финансира. Всички те ще си разделят 2 млн. лв.

Трифонова ще получи 320 хил. лв. за своя проект „Асансьор за пациенти”. Одобрен е и сценарият на Димитър Коцев-Шошо, режисьор на „Лора от сутрин до вечер” и сериала „Четвърта власт” – той печели субсидия за проекта „Баща ми, майка ми, сестра ми”. Пари ще получи и Цветодар Марков за лентата „Докато Ая спеше”.

Следва битката за игрално кино. В състезанието за държавна субсидия отново влизат Николай Волев, чийто проект „Извън пътя“ спечели на пролетната сесия, и Росица Караджова, която оспори класирането в Административния съд и блокира парите му. Решението на НФЦ ще бъде обявено на 24 ноември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg