Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Игра на есемеси в НДК

От Двореца определиха като манипулация разпространена в социалните мрежи кореспонденция

 - Игра на есемеси в НДК

Сагата с НДК продължава трети ден. В понеделник стана ясно, че Мирослав Боршош е освободен от поста изпълнителен директор. Във вторник той бе възстановен начело на Двореца, а правата на държавата в институцията – прехвърлени към Министерството на културата. А на третия, днес, Борислав Велков, който за около денонощие бе изпълнителен директор (но преди това – шеф на Съвета на директорите), публикува есемеси, според които е имало уговаряне на обществени поръчки за ремонтните дейности в НДК.

В кореспонденцията, разпространена във Фейсбук, от името на Иван Беров Велков получава указания как да се манипулират гласувания при избор на изпълнители.

От НДК малко по-късно официално оповестиха, че това е категорична манипулация, като изпратиха до медиите позицията на Иван Беров, който е ръководител на сектор „Електрозахранване“ в Двореца:

„Разпространената в интернет есемес кореспонденция не е моя. Съобщенията категорично не са написани от мен и не са изпращани от моя телефон. Нямам друго обяснение, освен че става дума за манипулация“.

Твърденията на Велков и Беров лесно може да бъдат технологично потвърдени или отхвърлени от компетентните органи. Преди те да се произнесат, се въздържаме да публикуваме въпросните есемеси с твърдения, които засегнатото лице определя като клевета.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90