Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Игра на тронове“ се превръща в кошмар за читателите

Снимат по-бързо сериала, отколкото Джордж Р. Р. Мартин пише книгите

Майката на драконите Денерис ще играе основна роля в петия сезон на сериала. - „Игра на тронове“ се превръща в кошмар за читателите

Майката на драконите Денерис ще играе основна роля в петия сезон на сериала.

Почитателите на поредицата „Песен за огън и лед“ на Джордж Мартин предстои да изживеят истински кошмар заради намеренията на продуцентите на сериала „Игра на тронове“. НВО не планира да изчаква писателя с написването на романите – и въпреки че сюжетите на тв поредицата и на книгите ще приключат на едно и също място, то ще бъде видяно много по-скоро по телевизията, отколкото на хартия.

Дейвид Беньоф и Ди Би Вайс потвърдиха онова, което се подозираше – че сериалът и книгите на Джордж Мартин ще завършат по един и същ начин, но шоуто на НВО ще финишира по-скоро. Сезоните на „Игра на тронове“ се правят много по-бързо, отколкото Мартин пише романите, по които те се създават.

Както е известно, на 12 април започва петият сезон на сериала. Шестата книга от поредицата на Мартин, „Ветровете на зимата“ пък все още не е издадена, макар вече да се задава на хоризонта. От НВО обаче няма да забавят и да изчакват писателя – напротив, продължават екранизациите със същото темпо по сезон на година.

Беньоф заяви, че разминаването е обсъдено с Джордж Мартин и е постигнато съгласие накъде се движи историята на Вестерос. „Отиваме на едно и също място. Може да има отклонения по маршрута, но целта ни е обща“, коментира той.

Решението на продуцентите хвърля сериозно напрежение върху сценаристите на сериала. Оттук насетне те ще разполагат с насочващи бележки от Мартин накъде се движи фабулата, но за първи път няма да имат детайли от сюжета.

Сериозно раздразнение се очаква от читателите, които ще трябва да положат неимоверни усилия да не разберат какво се случва със света на „Песен за огън и лед“ далеч-далеч преди излизането на книгите.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90