Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Игра на тронове“ в помощ на бежанците: Стани и бъди до нас

Какво би направил ти, за да спасиш своите живот, семейство, бъдеще?, питат актьорите от сериала

Масови бягства, милиони се преселват, бягство от война, глад и разрушение, казва в началото на клипа Лина Хийди. - „Игра на тронове“ в помощ на бежанците: Стани и бъди до нас

Масови бягства, милиони се преселват, бягство от война, глад и разрушение, казва в началото на клипа Лина Хийди.

Актьорите от сериала „Игра на тронове“ се включиха в кампания за подкрепа на сирийските бежанци. В кратко видео, ставащо все по-популярно в социалните мрежи, виждаме Лина Хийди (Церсей), Николай Костер-Валдау (Джайм), Мейзи Уилямс (Аря), Софи Търнър (Санса) Лиъм Кънингам (Давос) и др., които призовават да станем и да застанем до тях – да направим това, което има значение.

„Масови бягства, милиони се преселват, бягство от война, глад и разрушение – казва в началото на клипа Хийди, а ДеОбая Опарей (Арео Хота) продължава: – Това не е художествена измислица. Не е фентъзи.“

Актьорите описват, че това е най-опасното пътуване за тези хора и се обръщат директно към нас:

„Какво би направил ти, за да спасиш своите живот, семейство, бъдеще?“

На финала неколцина от тях завършват:

„Стани и бъди до нас. Нека направим това, което има значение. Спасението няма граници. Моля.“

В кампанията НВО заедно с Международния комитет за спасение набират средства, за да отговорят на кризата в Близкия Изток и Европа на всички фронтове – в самата Сирия, в съседните страни като Йордания, Турция, Ливан и Ирак, в „Гърция и Сърбия, през които хиляди бежанци преминават ежедневно“ (в описанието на кампанията не се споменава България, но ние си имаме Динко и Перата), както и САЩ, където също намират убежище бежанци.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg