Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Игра на тронове“ завършва през 2018-а, остават 16 епизода

Влизаме във финалната обиколка, каза продуцентът Дейвид Бениоф

Положението на Церсей в Кралски чертог в момента е незавидно. Дали тя ще успее да си върне властта? Има 16 епизода, в които ще разберем. Снимка: НВО - „Игра на тронове“ завършва през 2018-а, остават 16 епизода

Положението на Церсей в Кралски чертог в момента е незавидно. Дали тя ще успее да си върне властта? Има 16 епизода, в които ще разберем. Снимка: НВО

Зимата идва във Вестерос, и то по-бързо от очакваното. Сериалът „Игра на тронове“ влиза във финалната си обиколка, а от думите на един от режисьорите на епизоди, както и от изказване на Дейвид Бениоф през април, разбираме, че след настоящия шести сезон, предстоят още два – но в тях ще има съответно по 7 и 6 серии. Това означава, че заедно с трите оставащи до края на „Игра на тронове“ 6, до (предполагаемо) драматичния финал остават точно 16 епизода.

„Инди Уайър“ цитира един от любимите режисьори в сериала до момента – Джак Бендър, който навярно се е изпуснал пред „Венити Феър“ с нещо, което не бива да се казва. Бендър е бил начело на два епизода в настоящия сезон – единият от тях беше „Вратата“, със сигурност сред най-силните моменти в продукцията въобще. Попитан дали ще се завърне и в сезон 7, той отвръща:

„Не знам отговора на този въпрос. Те ще снимат само седем [епизода] и имат редовните си режисьори. Знам, че имах чудесно изживяване да правя сериала… Но още не съм канен за предстоящи епизоди и не зная какъв ще бъде графикът им. (…) Ако съм свободен и ме искат, с удоволствие бих се завърнал“.

Така Бендър дава допълнителен щрих на изказване на създателя и продуцент на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф от април. Тогава той, отново пред „Венити Феър“, заяви:

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

„Смятам, че се отправяме към последните 13 епизода след този сезон. Отиваме към финалната обиколка“.

Предвид отговора на Бендър, това значи, че последният сезон на „Игра на тронове“ ще се състои от едва шест епизода… Така до развръзката и отговорът на въпроса кой ще завоюва Железния трон ни остават точно шестнайсет серии.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах