Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Играта с късмета на Захари Бахаров

Водещ на Националната лотария, актьорът получи главна роля и в нов сериал на БНТ

Шансът Захари Бахаров да бъде оценен с награди от театралната гилдия за моноспектакъла си „Чамкория“ е голям. Снимка: Театър „199“ - Играта с късмета на Захари Бахаров

Шансът Захари Бахаров да бъде оценен с награди от театралната гилдия за моноспектакъла си „Чамкория“ е голям. Снимка: Театър „199“

Да бъде водещ на Националната лотария по телевизията е нулево предизвикателство за актьорския талант на Захари Бахаров. Тази халтура, изглежда, не накърнява творческото му самочувствие на театралната сцена или пред камерата. Халтурата видимо не пречи и на уважението, което хранят към него и актьори, и режисьори – и той не може да се оплаче от липса на покани за добри роли. Бахаров е звездата и в новия сериал на БНТ „Денят на бащата“. Двамата с актрисата Весела Бабинова ще бъдат съпрузи в история за едно разпадащо се семейство и последствията от развода им върху тяхното дете. 

За екипа на новия сериал явно не е проблем, че Захари Бахаров не излиза от телевизора, че с неговото лице е свързана последната молитва на стотици хиляди, а може би и на милиони българи: да спечелят от лотарията. Бахаров не слиза и от сцената, той има роли в отлични представления в театъра, а за най-новото – моноспектакъла „Чамкория“ – шансът да бъде оценен от театралната гилдия с нови отличия е голям.

Разбира се, лицето на Бахаров се изхабява, явявайки се непрекъснато на екрана. Но да не забравяме, че други също надарени актьори проиграха не само лицата, но и таланта си, отдавайки се на евтин телевизионен хумор и чалга представления. С единия крак в халтурата, Бахаров не скъсва и със сериозното изкуство – разбираемо е при тези актьорски заплати. Рискът да изхаби лицето си е неговата лична лотария с актьорската му професия. Засега тази игра изглежда върви в негова полза.

Но има и още един проблем в тази двойна игра: двойният морал. В театъра и киното за всички е ясно, че онова, което се случва на сцената и пред камерата, е фикция. Като водещ на тв хазарта обаче, Бахаров легитимира лъжата за лесни пари, с която лотарията измъква последните стотинки на зрителите.

Мнозина не могат да преглътнат това участие на Захари Бахаров като поредната му роля. Не само в Холивуд, но и у нас на актьора се гледа не просто като на красив празен съд, който е все едно с какво ще бъде напълнен. Дори тук репутацията в обществото е от съществено значение за кариерата на един творец.

Но за късмет на добрия актьор Бахаров, много зрители сменят канала, когато го видят в лотарията – не само защото им е ясна измамата, а защото предпочитат да го гледат в други роли.

Режисьор на „Денят на бащата“ е Павел Веснаков. Сценаристи – Теодора Маркова и Георги Иванов, познати с работата си в сериала „Под прикритие“ и филма „Дъвка за балончета“. Изпълнителен продуцент е Мартичка Божилова („Агитпроп“ ООД). Освен Бахаров и Бабинова, в актьорския състав са още Глория Петкова, Лидия Инджова, Александър Сано и малкият Патрик Шон Хенсън.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Триумф на шЕфьора

kapatovo.bg