Иисус с бюст кани децата на неделно училище в Исландия

Било напълно естествено Иисус да се появява пред хората във всякакви възможни форми и облекла, твърдят от Националната църква в страната

Кампанията с трансджендър вида на Иисус предизвика гневни реакции в Исландия и се наложи изображенията да бъдат свалени от Фейсбук. - Иисус с бюст кани децата на неделно училище в Исландия

Кампанията с трансджендър вида на Иисус предизвика гневни реакции в Исландия и се наложи изображенията да бъдат свалени от Фейсбук.

Националната църква на Исландия разбуни духовете в страната и по света с новата си реклама, призоваваща децата да ходят на неделно училище, съобщава сайтът Visir.is. Публикация в социалните мрежи, на която се вижда брадат Иисус в бяла рокля, с женски гърди и грим, който танцува под дъгата, стана център на разпалените спорове.

Църквата публикува рекламния си постер във Фейсбук и Туитър, но скоро бе принудена да свали от Фейсбук противоречивото изображение. То обаче ще продължи да стои по автобусите на градския транспорт в Рейкявик още две седмици.

Представителят на централното ръководство на църквата Пьотур Георг Маркан заяви пред исландските медии, че е напълно естествено Иисус да се появява пред хората във всякакви възможни форми и облекла. По този начин църквата подкрепя разнообразието. Маркан все пак е съгласен, че е нужно да се съобразят и с мнението на хората, които не са съгласни, че Христос изглежда точно така. Затова в рекламната кампания вероятно ще се появят и други изображения на Иисус с по-консервативен вид. Скоро предстои да се появи постер, в който синът Божи дава лептата си за решаването на екологичните проблеми.

Ежегодното събрание на Националната църква на Исландия публикува обръщение към вярващите, в което изразява съжаление, че изображението на Иисус в неделното училище им е причинило болка, но подчертават, че не се извиняват за решението си.

joystation.bg

„Всеки открива в него нещо за себе си –  казва жената пастор от църквата в град Граварвогскиркя Гюдрун Карлс-ог Хелгудотир, цитирана от Visir. – Някои виждат трансджендърен Иисус, други – жена. Едни – Светата Дева с брада, а други – същество с неопределен пол. Възгледите в църквата са също толкова разнообразни, колкото и извън нея.”

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах