Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Ийгълс ъф дет метъл“ се завръщат в Париж

Фронтменът Джеси Хюз не се отказва от подкрепата си за свободното притежание на оръжие

Към нас се изля изумително много подкрепа и любов. Беше поразително, каза Джеси Хюз. - „Ийгълс ъф дет метъл“ се завръщат в Париж

Към нас се изля изумително много подкрепа и любов. Беше поразително, каза Джеси Хюз.

„Ийгълс ъф дет метъл“ се завръщат за концерт в Париж три месеца след поредицата от атентати във френската столица през ноември миналата година. Във вторник калифорнийската рок банда излиза на сцената в театър „Олимпия“.

Фронтменът на групата Джеси Хюз заяви, цитиран от Би Би Си, че изпитва дълбока отговорност към това да бъде продължено участието, насред което четирима джихадисти нахлуха в зала „Батаклан“, а при атаката загинаха 89 меломани.

„Към нас се изля изумително много подкрепа и любов. Беше поразително – каза Хюз пред френската телевизия iTELE. – Просто не искам да предадем никого.“

След атаките тълпи от скърбящи оставяха по нещо в памет на жертвите в „Батаклан“ и на още няколко дестинации в Париж, включително стихове, цветя, снимки на жертвите. Няколко групи, сред които U2, отмениха свои концерти във френската столица в знак на уважение.

Въпреки атентатите обаче, Хюз заяви, че не е променил визията си по отношение за притежанието на оръжие – и запазва убеждението си, че всеки трябва да може да се въоръжи.

„Мисля, че единственият начин, по който позицията ми е променена, е, че може би докато никой не притежава оръжие, всеки трябва да има – обясни Хюз. – Защото аз не искам никога повече да видя нещо такова и искам всеки да има възможно най-голям шанс да оцелее. Гледах хора да умират – хора, които може би биха оживели.“

При атентатите из цял Париж на 13 ноември, петък вечерта, загинаха общи 130 души. 350 бяха ранени.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg