Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Ийгълс ъф дет метъл“ след терора в Париж: Любовта е по-силна от злото

Изявление на групата, на чийто концерт в зала „Батаклан“ бяха разстреляни 89 техни фенове

„Вече сме в безопасност у дома в Калифорния, но още се опитаме да се съвземем от ужаса във Франция“, пишат в изявление музикантите от „Ийгълс ъф дет метъл“. - „Ийгълс ъф дет метъл“ след терора в Париж: Любовта е по-силна от злото

„Вече сме в безопасност у дома в Калифорния, но още се опитаме да се съвземем от ужаса във Франция“, пишат в изявление музикантите от „Ийгълс ъф дет метъл“.

„Ийгълс ъф дет метъл“, американската рокрупа, на чийто концерт в зала „Батаклан“ в Париж терористи разстреляха десетки фенове, отдава почит към загиналите и благодари на френската полиция и всички помогнали „по време на това невъобразимо изпитание“. Музикалните излязоха с изявление на страницата си във Фейсбук.

„Макар и свързани в скръб с жертвите, феновете, семействата им, гражданите на Париж и всички засегнати от тероризма, ние сме горди да бъдем заедно с нашето ново семейство, сега обединени от обща цел – любов и съчувствие“, пишат „Ийгълс ъф дет метъл“.

Сто двадесет и девет души бяха убити и 352-ма ранени на 13 ноември, когато джихадисти удариха Париж еднавременно на шест различни места. Осемдесет и деветима загинаха в зала „Батаклан“.

Членовете на групата останаха незасегнати от атаката, започнала около 21,40 ч. с трима въоръжени терористи, които влизат във фоайето и откриват огън. Музикантите успяват да се скрият зад сцената, но техният мърчандайз мениджър Ник Алекзандър (36 г.) и трима служители от звукозаписната компания „Юнивърсъл“ са убити в стрелбата.

Съоснователят на бандата Джеси Хюс и останалите са били по средата на европейското си турне в подкрепа на новия им албум Zipper Down. Джош Хоум, другият съосновател на групата, който рядко пътува, не е бил в Париж в нощта на атаката. „Ийгълс ъф дет метъл“ е трябвало да завършат своето турне в 32 европейски града с шоу в Португалия през декември. Те са свирили само в 11 зали преди нападението в Париж, но смятат да изпълнят заплануваните концерти.

Ето цялото им изявление от Фейсбук:

„Вече сме в безопасност у дома в Калифорния, но още се опитаме да се съвземем от ужаса във Франция. Сърцата и мислите ни са първо и преди всичко с нашия брат Ник Алекзандър, нашите другари от звукозаписната компания Томас Аяд, Мари Мосер и Ману Перес, и всички приятели и фенове, чиито живот бе отнет в Париж, както и техните приятели, семейства и любими.

Макар и свързани в скръб с жертвите, феновете, семействата им, гражданите на Париж и всички засегнати от тероризма, ние сме горди да бъдем заедно с нашето ново семейство, обединени от обща цел – любов и съчувствие.

Бихме искали да благодарим на френската полиция, ФБР, държавните департаменти на Франция и САЩ, и специално на всички онези, които бяха в епицентъра на атаката заедно с нас. Те направиха най-доброто, на което са способни, за да преминем заедно през това невъобразимо изпитание, доказвайки, че любовта е по-силна от злото.“

Изявлението завършва с призив да живеят музиката, свободата, Франция и „Ийгълс ъф дет метъл“. Всички предстоящи концерти на групата са временно отменени.

Групата „Ийгълс ъф дет метъл“ е основана в края на 90-те години в Палм Дезърт, Калифорния, от Хюз и Хоум. Нейни членове в различни периоди са били актьорът-музикант Джак Блек и Дейв Грол, фронтменът на „Фу файтърс“.

След петъчната терористична атака фенове на групата започнаха онлайн кампания с цел да изпратят любимците на върха на британската класация за сингли.

Парчето им Save A Prayer („Запази една молитва“) – кавър на песен на „Дюран Дюран“ от 1984 г., се е изкачило с 52 места нагоре и на 17 ноември стигна до N 44. „Дюран Дюран“ потвърдиха, че ще дарят приходите за благотворителност.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС