Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Икар 2017 за най-добро представление: „Името“, Сатиричен театър

Спектакълът на Здравко Митков получи най-важната статуетка

Здравко Митков с Икара за най-добро представление, връчен му от зам.-кмета на Столична община Тодор Чобанов. Снимки: Емил Георгиев - Икар 2017 за най-добро представление: „Името“, Сатиричен театър

Здравко Митков с Икара за най-добро представление, връчен му от зам.-кмета на Столична община Тодор Чобанов. Снимки: Емил Георгиев

„Името“ на Здравко Митков (по текст на Матийо Делапорт и Александър дьо Ла Пателиер, Сатиричен театър) бе обявено за най-добро представление на наградите „Икар“ 2017. Спектакълът имаше още и още една номинация – за поддържаща женска роля (Ана Вълчанова като Елизабет Гаро-Ларше). Там обаче наградата бе присъдена на Гергана Плетньова.

„Благодаря ви, винаги се радвайте на това, което можем и ще правим в бъдеще“, каза режисьорът.

Малко по-рано на церемонията Митков получи и отличие за най-успешен театрален сезон, връчено му от служебния министър на културата Рашко Младенов.

Николай Поляков, най-добър режисьор на Икарите за 2017-а

За най-добър режисьор бе обявен Николай Поляков за постановката му „Анна Каренина“ в Театър „София“.


Вижте още: КАК ПРОТЕЧЕ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА ИКАРИ 2017

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg