VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Диригент поиска прошка от зам.-министър: Бях подведен

Доверих се сляпо на враговете на Боил Банов, които сега разбирам, че са наши общи, а целта е била твърденията ми да бъдат дискредитирани, казва Илия Михайлов

„Сериозна грешка от моя страна бе, че не повярвах в честността на Боил Банов, за която бях слушал от известни актьори и режисьори“, казва Илия Михайлов. - Диригент поиска прошка от зам.-министър: Бях подведен

„Сериозна грешка от моя страна бе, че не повярвах в честността на Боил Банов, за която бях слушал от известни актьори и режисьори“, казва Илия Михайлов.

Извинение от зам.-министъра на културата Боил Банов поиска диригентът Илия Михайлов, посочил участието на Банов в „корупционни схеми“ в Софийската филхармония.

Миналата седмица Михайлов бе отстранен от поста си в хоровата капела „Светослав Обретенов“ и хвърли огън и жупел по адрес на директора на Филхармонията Виктор Стоянов, както и на зам.-министъра на културата (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА), срещу когото заяви, че ще даде сигнал в ДАНС. Боил Банов отговори, че ще подаде иск в съда, за да изчисти името си.

„Бих искал да се извиня на зам.-министъра на културата Боил Банов за това, че замесих името му в тази неприятна история“, казва Михайлов пред сайта „Гласове“, откъдето диригентът започна и атаката си срещу Софийска филхармония.

„На 3 юни, в деня на моето уволнение, получих информация за „участието” му в корупционните схеми, практикувани във Филхармонията за източване на държавната субсидия – обяснява мотивите си той. – Силно раздразнен, цитирах тази информация първо във вашата, а после и в няколко електронни медии, буквално, на сляпо, без да я проверя.

По-късно разбрах, че съм бил умишлено подведен и че Боил Банов няма нищо общо с тези неща. Разбира се, вината за това е изцяло моя. Под силния афект се доверих сляпо на враговете на г-н Банов, които сега разбирам, че са били наши общи, а целта е била твърденията ми да бъдат дискредитирани. Истината за далаверите да бъде смесена с лъжата за участието на Банов в тях. Сериозна грешка от моя страна бе, че не повярвах в честността на Боил Банов, за която бях слушал от известни актьори и режисьори. Съзнавам какво съм причинил на него и на близките му и го моля да ми прости. Поднасям му извиненията си и се надявам да ги приеме.“

Михайлов обаче твърди, че не отстъпва от другите свои твърдения за схемите, които действат в Софийска филхармония.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС