Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Илон Мъск обяви личен дуел на Владимир Путин

Някои предлагат вместо него да излязат Зеленски или Кличко

Постът на Илон Мъск провокира вълна от мемета, едно от тях иронизира ръста на Путин, президентът е показан с височината на Мъск.  - Илон Мъск обяви личен дуел на Владимир Путин

Постът на Илон Мъск провокира вълна от мемета, едно от тях иронизира ръста на Путин, президентът е показан с височината на Мъск.

„С настоящето обявявам дуел на Владимир Путин. Залогът е Украйна.“ Това написа в своя Туитър акаунт собственикът на Space X Илон Мъск.

Името на руския президент е изписано на кирилица, а в коментар към поста си Мъск на чист руски се обръща към Путин: „Вы согласны на этот бой?“ (Съгласен ли сте за този бой?). По-късно подчертава, че е напълно сериозен.

Отговор от Кремъл все още няма, но привърженици на руския президент изразяват съмнение, че Мъск ще победи в този двубой, защото Путин има черен колан по джудо. Други предлагат Зеленски или Кличко да поемат инициативата за подобен дуел, защото е сигурно, че ще успеят.

Сред коментарите се среща и отпратка към една от пропагандните тези на Русия:

„Илон Мъск не започва войни, той само ги завършва“.

Потребителите напомнят обаче, че Туитър е блокиран в Русия и Путин няма да успее да прочете предизвикателството, но Илон Мъск се е погрижил и за това – тагнал е акаунта на Кремъл в социалната мрежа.

Меме под поста на Мъск

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg