Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Илон Мъск „открадна“ лого с коза от непрофесионален футболен отбор

Засега от спортния клуб приемат случката на шега

Оригиналното лого на „Хадингтън Таун“. Снимка: Фейсбук - Илон Мъск „открадна“ лого с коза от непрофесионален футболен отбор

Оригиналното лого на „Хадингтън Таун“. Снимка: Фейсбук

Илон Мъск е откраднал логото на британски футболен клуб за ребрандирането на „СпейсЕкс“, шеговито го подкачиха от непрофесионалния отбор „Хадингтън Таун“. Спортистите от Източна Лотия, Шотландия, се обърнаха към Илон Мъск в притежавания от него Туитър, за да му обърнат внимание за приликите, съобщава Би Би Си.

И двете лога представляват бели очертания на козел в профил, обрамчен от кръг и на черен фон. Новото лого на „СпейсЕкс“ се появи онлайн миналата седмица на снимки, споделени от служители на компанията в главния офис в Тексас.

Първата реакция на „Хадингтън Таун“ дойде в края на миналата седмица с пост в Туитър с три емотикона, разплакани от смях.

„Защо Илон Мъск е откраднал логото ни, върни го обратно! Съобщенията ни са отворени, заповядай да финансираш новите ни спортни екипи.“

Новото лого на „СпейсЕкс“, появило се онлайн миналата седмица. 

На следващия ден клубът се пошегува още и заяви, че най-новата покупка на милиардера е именно футболният отбор. Големите прилики с новото лого на „СпейсЕкс“ забелязва първо треньорът на клуба Райън Лейшман, който поддържа и профилите в социалните мрежи. Пред Би Би Си той отбелязва, че козелът е символ на Хадингтън и е поставен на много публични места из града.

„Мисля, че момчетата ще се зарадват, ако Илон Мъск реши да дойде да играе за нас – казва още Лейшман. – Ще го сложим отпред, той е голямо момче – 108 килограма и над 1,80 м. А ако реши да инвестира малко пари в нас, може и да му дадем да играе с номер 9.“

Неочакваният публичен интерес към „Хадингтън Таун“ идва тъкмо навреме, смята треньорът. Отборът има нужда от нова спортна екипировка и спонсори. Междувременно, мнозина в социалните мрежи настояват, че отборът има всяко основание да потърси правата си в съда. До съдебен спор едва ли ще се стигне, тъй като във Фейсбук профила си от клуба уточняват, че логото им не се ползва с авторски права.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС