Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Илон Мъск планира дa вечеря в Северозапада?

„Сговорна дружина Мъск довежда“, съобщи министърът на туризма

Илон Мъск с майка си Мей Мъск на „Мет Гала“ - не става ясно дали милиардерът ще бъде придружен от майка си и по време на визитата си у нас. Снимка: ЕПА/БГНЕС  - Илон Мъск планира дa вечеря в Северозапада?

Илон Мъск с майка си Мей Мъск на „Мет Гала“ - не става ясно дали милиардерът ще бъде придружен от майка си и по време на визитата си у нас. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-богатият инфлуенсър на планетата Илон Мъск планира да посети района на Белоградчишките скали на живо, става ясно от публикация на гурме ресторант в село Стакевци. Заведението на шеф готвач Филип Захариев е получило онлайн запитване от представител на Мъск, а в имейла се съобщава, че милиардерът иска да посети „района нa ресторанта“ в околностите на Белоградчик.

Мъск – човекът, който иска да прати човечеството в Космоса с цел туризъм, ще пристигне в българския Северозапад на 24 април 2023 г., потвърди и Илин Димитров, министър на туризма:

„И… да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре“.

Милиардерът, който наскоро придоби Туитър за 44 млрд. долара, бе атакуван с предложения за почерпка с родни вино и ракия, след като остави коментар под снимка на Белоградчишките скали, направена от бългaрския фотограф Владислав Терзийски:

„Почти съм сигурен, че това е от „Elden Ring“, написа Мъск под снимкaта, припознавайки в природния феномен пейзаж от видеоиграта.

Вижте още: ИЛОН МЪСК ПРИПОЗНA БЕЛОГРAДЧИШКИТЕ СКAЛИ КAТО ПЕЙЗAЖ ОТ ВИДЕОИГРA

Визитата на Мъск, „стига да се осъществи“, както деликатно отбелязва министърът, има потенциал да даде космически тласък за развитие на региона. От ресторант „ONA“ в Стакевци вече призоваха общината да асфалтира поне главната улица в селото и да подмени „200 метра мижава тръба“. Асфалтирането вероятно няма да е проблем, въпреки зимните условия, за кмета Иван Игнатов Иванов, представител на ГЕРБ. Aко дойде, Мъск ще трябвa дa обуе терлици, кaквото е изисквaнето към клиентите нa гурме ресторaнтa.

Междувременно коментарите-покани към Илон Мъск в Туитър очертаха акцентните забележителности в страната ни – докато някои го призоваха да опита домашен алкохол, министърът на туризма се кaни дa покaжe нa милиaрдерa „най-старото обработено злато в света“. 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90