Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Илон Мъск припозна Белоградчишките скали като пейзаж от видеоигра

Природният феномен му заприлича на изваден от популярната „Elden Ring“

Илон Мъск напоследък се бори с проблемите в Туитър, но вече като негов собственик. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Илон Мъск припозна Белоградчишките скали като пейзаж от видеоигра

Илон Мъск напоследък се бори с проблемите в Туитър, но вече като негов собственик. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илон Мъск разпозна Белоградчишките скали, но като част от пейзажа на популярната видеоигра „Elden Ring“. Новият собственик на Туитър остави коментар под кадър на природния феномен край Белоградчик, споделен от профил, посветен на природни и архитектурни забележителности от цял свят. Снимката е на фотографа Владислав Терзийски.

„Почти съм сигурен, че това е от „Elden Ring“, пише Мъск под фотографията.

„В „Elden Ring“ има скална формация, която изглежда почти идентично – отговорят му от „Aesthetica“, профила, споделил снимката на Терзийски. – Създателите на играта не го споменават директно, но е трудно да се отрече, че Белоградчишките скали са били вдъхновението.“

Снимката е споделена на 21 ноември и вече има над 12 хил. харесвания и многократно е пресподеляна. Почти толкова сърца е получил и коментарът на Мъск, оставен едва преди часове.

От премиерата си в началото на годината „Elden Ring“ над 17,5 млн. копия по цял свят. Разработена е в партньорство с писателя Дж. Р. Р. Мартин, отговорен за построяването на света в играта.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90