Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Илон Мъск: В бъдещето няма да има смартфони

Хората ще разчитат на мозъчните чипове, прогнозира милиардерът

Според Илон Мъск технологията за интерфейса „мозък-компютър“, която неговата компания създава, ще замени много устройства, които използваме днес. Снимка: Личен архив/Х - Илон Мъск: В бъдещето няма да има смартфони

Според Илон Мъск технологията за интерфейса „мозък-компютър“, която неговата компания създава, ще замени много устройства, които използваме днес. Снимка: Личен архив/Х

Смартфоните ще изчезнат в бъдещето, заяви в профила си в Х (Туитър) милиардерът и технологичен лидер Илон Мъск.

В бъдещето няма да има телефони, ще има само Neuralink“, написа собственикът на едноименната компания за производство на мозъчни чипове.

Според него технологията за интерфейса „мозък-компютър“, която неговата компания създава, ще замени изцяло смартфоните, както и много други устройства, които използваме днес.

Наскоро Neuralink демонстрира първото имплантиране на чип в мозъка на пациент, който бе парализиран от врата надолу и благодарение на вградената технология вече може да управлява тялото си. В края на май стартъпът за мозъчни чипове получи разрешение за имплантация на устройството във втори пациент.

Освен Neuralink, технологията на мозъчни чипове се разработва активно от много американски и китайски компании.

Вижте още: КОМПАНИЯТА НА ИЛОН МЪСК ПОСТАВИ ЧИП В ЧОВЕШКИ МОЗЪК

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90