Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кое е общото между българския футбол, културата и Колизеума? Благой Георгиев

Арестуват го в Рим при опит да изпише инициалите си в амфитеатъра

Благой Георгиев решил да остави името си ако не в историята на футбола, то поне на една историческа сграда, датираща от около 2 хиляди години. - Кое е общото между българския футбол, културата и Колизеума? Благой Георгиев

Благой Георгиев решил да остави името си ако не в историята на футбола, то поне на една историческа сграда, датираща от около 2 хиляди години.

Връзката между културата и физкултурата датира от античността, един български футболист обаче успя за пореден път да я опровергае. Италианските медии съобщават, че Благой Георгиев е бил арестуван в опит да изпише с монета инициалите си на колона в Колизеума.

33-годишният полузащитник на руския клуб „Рубин Казан“ и приятелката му посетили един от най-големите амфитеатри в света. Там нашият Благой решил да остави името си ако не в историята на футбола, то поне на една историческа сграда, датираща от около 2 хиляди години.

Blago

Охраната обаче изненадала Георгиев на местопрестъплението – докато стържел по древната колона. Задържан бил на мига. Карабинери го отвели в полицейско управление на „Пиаца Данте“, където установили самоличността му и регистрирали вандалския акт. След като бил глобен, футболистът е пуснат, а монетата му – конфискувана.

Blago2

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg