Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Има ли управленски стаж Виктор Стоянов, който се готви за зам.-министър?

Боил Банов - другият заместник на министър Мартин Иванов

Виктор Стоянов доскоро бе музикант на свободна практика. - Има ли управленски стаж Виктор Стоянов, който се готви за зам.-министър?

Виктор Стоянов доскоро бе музикант на свободна практика.

Директорът на Хасковския театър се готви за пост в служебния кабинет. Боил Банов вероятно ще бъде вторият заместник на министъра на културата Мартин Иванов в правителството на Георги Близнашки. Другият заместник на Иванов е музикантът Виктор Стоянов, един от най-активните протестиращи срещу кабинета „Орешарски“.

Режисьорът Боил Банов e директор на Драматично-кукления театър в Хасково и е сред добрите мениджъри в българската култура. Театърът, управляван 14 години от него, се нарежда сред отличниците в Министерството на културата. При това Банов работи в доста труден район.

Боил Банов е директор на театъра в Хасково от 2000 г. Току-що спечели нов мандат за шеф на трупата.

Боил Банов е директор на театъра в Хасково от 2000 г. Току-що спечели нов мандат за шеф на трупата.

Ако бъде назначен, Боил Банов логично ще поеме ресора „Сценични изкуства“. Това обаче означава, че другият заместник – Виктор Стоянов, трябва да отговаря за недвижимото културно наследство. Банов има голям управленски опит. А Виктор Стоянов отскоро е в Управителния съвет на „Музикаутор“. Преди това е бил музикант на свободна практика. Бил е за кратко водещ в „Станция Нова“ с Люба Кулезич. Той е автор на саундтрака на сериала „Четвърта власт“, създаден все от хора от първите редици на протестите.

Любопитно е как Стоянов, завършил педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, без управленски опит ще ръководи най-тежкия ресор в това министерство, за който са необходими сериозни познания?! За да те допуснат до конкурс за директорски пост в културата са нужни години трудов стаж на ръководна длъжност. Защо за министър или за заместник-министър този минимум не е необходим?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90