Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Оплаквания и преди от асистента, подал зареденото оръжие на Алек Болдуин

Протест се е провел часове преди фаталния изстрел заради три други инцидента с оръжия и лошите условия на труд

Алек Болдуин (в центъра) и екипът на уестърна „Rust“. Снимка: Халина Хътчинс/Инстаграм - Оплаквания и преди от асистента, подал зареденото оръжие на Алек Болдуин

Алек Болдуин (в центъра) и екипът на уестърна „Rust“. Снимка: Халина Хътчинс/Инстаграм

Екипът на уестърна „Rust“ е изразил притесненията си относно безопасността на оръжията на снимачната площадка преди да се случи фаталния инцидент, при който Алек Болдуин инцидентно простреля и уби операторката Халина Хътчинс.

Маги Гол, създателка на реквизити и отговорник по пиротехниката в десетки филми, е подала през 2019 г. оплакване за безотговорното поведение на асистент режисьора, който връчил на Болдуин зареденото с истински патрони оръжие. Гол работила с Дейв Холс по сериала „Into the Dark“ и още тогава повдига въпроса за безотговорното му поведение. В интервю тя споделя, че Холс не следвал протоколите за безопасност на оръжия и пиротехника по време на снимките на сериала.

Инцидентът от 21 октомври показва голям проблем, на който спешно трябва да се обърне внимание, казва тя, цитирана от „Гардиън“:

„Тази ситуация не опира само до Дейв Холс, в никакъв случай не е виновен само един човек. Нужна е по-широка дискусия за безопасността по време на снимки“.

Пистолетът, подаден на Болдуин, е един от трите, за които отговаряла „оръжейникът“ Хана Гутиерес. Асистент режисьорът Дейв Холс грабнал едно от оръжията и го подал на Болдуин, без да провери, че в него има истински патрони, а не халосни, каквито били необходими за предстоящата сцена, описват в документите детективите от Санта Фе, най-близкият град до снимачната площадка на уестърна.

Вижте още: ДЕТАЙЛИ ОТ ИНЦИДЕНТА СЪС СТРЕЛБАТА НА АЛЕК БОЛДУИН

Часове преди фаталния инцидент, няколко души от екипа излизат на протест заради лошите условия и опасения за безопасността си, пише „Лос Анджелис Таймс“ ден след инцидента. Сред причините за недоволството е случай, при който реквизитно оръжие засякло при снимките на друга сцена. Повод за протеста са били и дългите работни часове и ниско заплащане. Освен това само дни след началото на продукцията един от служителите на снимачната площадка изпратил съобщение до мениджъра си, в което описва „ужасно несигурните“ условия, при които се борави с реквизитните оръжия и споменава за „три инцидентни изстрела досега“.

На снимките на сериала „Into the Dark“, Гол не се чувствала в безопасност, разказва тя в имейл, изпратен до „Гардиън“, имало случаи, в които реквизитните оръжия не се събирали обратно от актьорите, нито се провеждали семинари за безопасно боравене с тях. Обвиненията на Гол са потвърдени от друг човек, работил в екипа на сериала, който е пожелал анонимност пред изданието. През 2019 г. тя подала вътрешно оплакване до продуцентите и опитала да повдигне въпроса в Гилдията на американските режисьори.

В публикация в Туитър Алек Болдуин нарече случилото се „трагичен инцидент“. На 23 октомври актьорът се е срещнал с 9-годишния син и съпруга на Хътчинс в хотела в Санта Фе, където е отседнал, докато текат снимките на филма.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах