Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Имаме труп, честито!“

Новият филм на Стефан Командарев тръгва по кината през ноември (видео)

Стоян Дойчев и Васил Василев - Зуека в сцена от филма „В кръг“ - „Имаме труп, честито!“

Стоян Дойчев и Васил Василев - Зуека в сцена от филма „В кръг“

Историите на няколко полицаи разказва в новия си филм режисьорът Стефан Командарев. „В кръг“ излиза на 8 ноември, в месеца, белязал началото на прехода в България. Това вероятно ще провокира публиката към равносметка доколко сме се променили за 30 години, а заглавието може би ни дава отговора. Филмът, на който Командарев е съсценарист заедно със Симеон Венцеславов, е концептуално продължение на представения в Кан „Посоки“ и втора част от трилогията му за днешна България.

„Имаме труп, честито!“ гласи една от репликите от закоравялото ежедневие на полицаите в първия тийзър на „В кръг“. В него виждаме актьорите Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев – Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев – Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др.

Оператор на филма е Веселин Христов, продуценти – Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“.

„В кръг“ е заснет с финансовата подкрепата на Националния филмов център, фонд „Евроимаж“, Сръбския филмов център, Илиян Рангелов, КИА „Моторс България“ и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg