Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Индиана Джоунс – най-великият филмов герой на всички времена

Археологът задмина Джеймс Бонд и Батман в нова класация

Харисън Форд четири пъти е бил Индиана Джоунс и е малко вероятно това да се случи и в пети филм. - Индиана Джоунс – най-великият филмов герой на всички времена

Харисън Форд четири пъти е бил Индиана Джоунс и е малко вероятно това да се случи и в пети филм.

Индиана Джоунс бе избран за най-великия филмов герой на всички времена в проучване на списание „Емпайър“, в което са взели участие повече от 10 хиляди киномани. В сърцата на зрителите археологът изпреварва Джеймс Бонд, Хан Соло и Батман. Само една жена намира място сред тях – Елън Рипли от „Пришелецът“, която заема петаа позиция.

Жокерът от света на Батман е на шесто място, а седми е Джон Маклейн от „Умирай трудно“. Тайлър от „Боен клуб“ заема 8-а позиция, девети е Дарт Вейдър от „Междузвездни войни“, а десети – Пича от „Големия Лебовски“.

Класацията идва изненадващо, особено като се има предвид, че плановете за нова част от поредицата за Индиана Джоунс все още не са на дневен ред за „Дисни“. Компанията купи „Лукас филм“ през октомври 2012 г. за 4,05 милиарда долара, но предпочете да се фокусира върху продълженията на „Междузвездни войни“ пред приключенията на археолога.

Новият директор на „Лукасфилм“, Катлийн Кенеди, обяви през март пред „Венити Феър“, че нов филм за Инди ще има „някой ден“, но не се ангажира с конкретни срокове.

„Кога ще стане, не съм много сигурна – коментира Кенеди. – Още не сме започнали да работим по сценария, но говорим за проекта.“

Според мълвата в Холивуд най-голям шанс да изиграе Индиана Джоунс вместо титуляра Харисън Форд има новата звезда на големия екран – Крис Прат, участвал в „Пазителите на галактиката“ и „Джурасик свят“.

Когато на бял свят се появи петият филм за археолога, предполага се, че Форд ще е в средата на 70-те си години. Възрастта му обаче не му попречи да полети отново с Хилядолетния сокол на Хан Соло за седмата част на „Междузвездни войни“, който тръгва по екраните от декември.

ТОП 10 на най-великите филвмови персонажи

1. Индиана Джоунс

2. Джеймс Бонд

3. Хан Соло („Междузвездни войни“)

4. Батман

5. Елън Рипли („Пришелецът“)

6. Джокера

7. Джон Маклейн („Умирай трудно“)

8. Тайлър Дърдън („Боен клуб“)

9. Дарт Вейдър („Междузвездни войни“)

10. Пичът („Големия Лебовски“)

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg