Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Интелектуалци към властта: Това не са бежанци, а джихадисти

Г-да управляващи, днес нахлува един милион, но се готвят десетки милиони. От тях малцина са гонени и клани от ордите на Ислямска държава

Град Рожке, сръбско-унгарската граница, 16 септември. Снимка Боряна Кацарова - Интелектуалци към властта: Това не са бежанци, а джихадисти

Град Рожке, сръбско-унгарската граница, 16 септември. Снимка Боряна Кацарова

Господа управляващи, събудете се и се вразумете, към Европа са тръгнали милиони, заявяват в подписка група български интелектуалци. „Много от тъй наречените бежанци са добре подготвени за бъдещи терористични атаки из цяла Европа джихадисти“, посочват в позицията си хората на духа, между които са академиците Георги Марков, Константин Косев, Васил Гюзелев, Благовест Сендов, професор Валери Стефанов, Иван Гранитски, Евтим Евтимов, Лиляна Стефанова, Кольо Георгиев, Здравец Хайтов, Стефан Мавродиев и други.

Вижте пълния тест на подписката им:

Господа управляващи,

Европейската християнска цивилизация отново е пред тежки изпитания и заплахи с непредвидими последици. Към Европа са тръгнали милиони. Наивно е да се успокояваме, че става дума само за бежански вълни, движени от хуманитарни подбуди. Пред очите ни се извършва опит за превземане на Европа и унищожаване на християнската цивилизация. Днес нахлува един милион, но се готвят десетки милиони. От тях реално малцина са гонени и клани от ордите на Ислямска държава. Много от тъй наречените бежанци са добре подготвени за бъдещи терористични атаки из цяла Европа джихадисти.

Значителна част преминава през нашата страна. Но за разлика от Гърция, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Сърбия, Германия, Австрия и други, българските управници и политици мълчат.

Господа управници, призоваваме ви да не мълчите и наблюдавате трагичните процеси, като чакате указания и решения отвън, нехаейки за катастрофичните заплахи, надвиснали над Европа и нашата страна, но заемете ясна и категорична позиция, отстояваща висшите национални интереси.

Събудете се, вразумете се!

Не чакайте да избухне справедливият народен гняв и недоволство. Търпението на българския народ не е безгранично.

Помнете, че носите историческа отговорност!“

акад. Георги Марков
акад. Константин Косев
акад. Васил Гюзелев
акад. Ваньо Митев
акад. Дамян Дамянов
акад. Благовест Сендов
чл.кор. Васил Николов
чл.кор. Васил Проданов
проф. Валери Стефанов
проф. д-р Йордан Ведър
Стоян Райчевски
Иван Гайтанджиев
Иван Гранитски
Боян Ангелов
Панко Анчев
Никола Инджов
Евтим Евтимов
Лиляна Стефанова
Кольо Георгиев
Петър Анастасов
проф. Борислав Стоев
арх. Здравец Хайтов
Вели Чаушев
Григорий Вазов
Ценко Минкин
Хайгашод Агасян
Найден Вълчев
Стефан Мавродиев

Подписката е отворена.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg