Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Интервютата на Оливър Стоун с Путин излизат в книга

Разговорите на американския режисьор с руския президент в превод на български

Детайл от корицата на „Интервюта с Путин“, изд. „Милениум. - Интервютата на Оливър Стоун с Путин излизат в книга

Детайл от корицата на „Интервюта с Путин“, изд. „Милениум.

Пълна стенограма на интервютата на Оливър Стоун с Владимир Путин излиза в книга на български. Изданието е на „Милениум“, според които около 40% от разговорите между режисьора и руския президент не са намерили място в 4-часовата телевизионна поредица на „Шоутайм“ – но в книгата са отразени.

„Интервюта с Путин“ събира записите от десетки срещи между Стоун и Владимир Путин. Разговорите протичат с прекъсвания в продължение на повече от две години, в които екипът на режисьора получава рядък достъп до руския лидер. Интервютата често се водят в неформална среда, а отразяването на Владимир Путин включва и показването му по време на тренировка, след като е играл хокей или докато храни коня си.

Първото интервю е от 2 юли 2015 г., а последното – от 10 февруари 2017-а. Документалният филм в четири части, базиран върху тези интервюта, бе излъчен през юни и в САЩ, и в Русия, а някои наблюдатели определиха отношението на Оливър Стоун към Путин като прекалено безкритично и раболепно.

Вижте още: ПУТИН ПРЕД СТОУН: ДИКТАТОР ПРЕЛЪСТЯВА НЕВЕЖА

Българското издание на книгата е в превод на Татяна Чипева, страниците са 288, а цената – 18 лева.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90