VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

„Ирландеца“ на Скорсезе – много насилие и опъната кожа (видео)

Първи трейлър с компютърно подмладените Ал Пачино, Робърт де Ниро и Джо Пеши

Да се надяваме, че във филма Робърт де Ниро ще изглежда по-естествено подмладен, отколкото в трейлъра. - „Ирландеца“ на Скорсезе – много насилие и опъната кожа (видео)

Да се надяваме, че във филма Робърт де Ниро ще изглежда по-естествено подмладен, отколкото в трейлъра.

Дългоочакваната гангстерска драма „Ирландеца” на Мартин Скорсезе вече има своя първи трейлър. В него виждаме много насилие и компютърно подмладените лица на Ал Пачино, Робърт Де Ниро и Джо Пеши. Насилието е ясно – при Скорсезе то е запазена марка. Виртуалното опъване на бръчките се налага, защото филмът проследява десетилетия от историята на трима герои назад във времето, чак до 50-те години.

CGI технологията напредва – драконите (в „Игра на тронове”) и лъвовете (в Цар Лъв”) изглеждат все по-истински (доколкото някой знае как изглежда истински дракон). Но с хората е малко по-сложно. Нито SGI кадрите с Пол Уокър в „Бързи и яростни 7”, нито тези с Кари Фишър в „Роуг Уан” бяха напълно убедителни.

Една от причините за високия бюджет на филма – 125 млн. долара – са именно скъпите компютърни „подмладителни процедури”. Дали са си стрували парите е трудно да се каже от видяното в трейлъра – ясните кадри с актьорите като млади са съвсем кратки. Но в една от последните сцени, когато героят на Робърт де Ниро, казва по телефона: „Каквото и да пожелаете да направя, аз съм на разположение”, кожата на лицето му изглежда неестествено замазана. Такава една подробност е състояние да отвлича непрекъснато вниманието на зрителите – дори когато не гледат филма на голям екран, а на дисплея на таблет или лаптоп.

Това, което знаем дотук е, че Де Ниро е в ролята на Франк Шийрън – Ирландеца – наемен убиец, който на стари години си спомня своето минало. Ал Пачино е Джими Хофа, виден профсъюзен лидер, подозиран във връзки с мафията, който изчезва безследно през 1975-а, когато е 62-годишен.

Америка за България

През 2003-та, почти 30 години след мистериозното му изчезване, неговият приятел и доверен бодигард Франк Шийрън обяви, че го е убил, но доказателства така и не бяха открити. Джо Пеши е в ролята на Ръсел (Росарио) Буфалино – американец от сицилиански произход, бос на едноименната престъпна фамилия от Пенсилвания, която ръководи от 1959-а до 1989-а, със значително влияние в „Коза Ностра“.

„Ирландецът” е деветият съвместен филм на Скорсезе и Де Ниро, а снимачният му период продължи 106 дни, което го прави най-дълго снимания филм на режисьора.

В САЩ, преди да се появи в „Нетфликс”, „Ирландецът” ще има премиера на 27 септември в рамките на Нюйоркския филмов фестивал, а по молба на Скорсезе ще бъде показван и в други киносалони, преди по-късно през есента да бъде качен на стрийминг платформата.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно