Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Искаш западен филм – ще гледаш и руски

Двете най-големи киновериги в Русия ще излъчват чужди и руски филми в пакет

„Миньоните 2“ на „Юнивърсъл“ ще бъде излъчван в комбинация с руския „Кашчей. Началото“. - Искаш западен филм – ще гледаш и руски

„Миньоните 2“ на „Юнивърсъл“ ще бъде излъчван в комбинация с руския „Кашчей. Началото“.

В Русия възстановяват „пакетите“ от социализма – в най-големите киновериги „Синема парк“ и „Формула кино“ започват да излъчват така наречения „кинопродукт“, смес от руско кино и филми на напуснали западни кинокомпании. За това съобщава пред изданието „Ведомости“ генералният директор на „Синема парк“ Алексей Васянин.

В първия „кинопродукт“ влизат анимационните филми „Кашчей. Началото“ на руската студия „Пaровоз“ и „Миньоните 2“ на „Юнивърсъл“. Холивудската анимация не е лицензирана за показване в Русия, но в момента властите подготвят законопроект за „принудително лицензиране“, което ще позволи да се заобикаля желанието на правоносителя, а правата му ще бъдат изплащани в руски рубли в руска сметка, открита в негово отсъствие. „Юнивърсъл“ окончателно напусна руския пазар на 1 юли 2022 г.

Тези „кинопродукти“, напомнящи социалистическата практика да се предлагат високорейтингови продукти заедно със залежала стока, ще се прожектират във всички градове, където разпространителската мрежа има представителство – и по думите на Васянин, „ще включват „всеки филм от чуждестранна студия, напуснала Русия“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах